Пораз Србије од Пољске у четвртфиналу Европског првенства

GS
Foto: Printscreen

Одбојкаши Србије поражени су од Пољске у четвртфиналу Европског првенства са 3:1, по сетовима 26:28, 25:15, 36:34, 25:17 чиме су завршили учешће на турниру.

Одбојкаши Србије приказали су завидан ниво пожртвованости против једног од главних фаворита за освајање Европског првенства, селекције Пољске. Међутим, доживјели су пораз у четвртфиналу, упркос великој борби.

Одлично отварање меча Србија је крунисала тријумфом у првом сету. Пријем, напад и одбрана били су на завидном нивоу. Уз неколико серија на обе стране, сет је завршен у корист "орлова". 

Други сет Пољска је започела агресивније при сервису што им је донело рану предност коју су до краја сета само повећавали. 

Србија је одговорила у трећем дијелу игре чврстом одбраном и снажним нападима. Трећи сет био је одлучујући за каснију побједу Пољске. Игра српских противника била је концентрисанија на пријему и ефикаснија у нападу. 

Након сломљеног отпора, није било могућности да се Србија врати у игру. Покушај да се резултат врати у изједначење ипак није успео, јер је Пољска како је меч одмицао појачавала ритам. 

У четвртом сету, Пољска је одличном игром стигла до победе, а Србија је завршила учешће на Европском првенству.

Најефикаснији играчи били су Лукаш Качмарек са 21 поеном, Дражен Лубурић и Вилфредо Леон са по 19 освојених поена.

У полуфиналу Пољска ће играти против Словеније. Други полуфинални пар биће познат након меча Италија – Холандија, а победник тог меча играће против Француске.

Уколико не буде изненађења у последњем дуелу четвртфинала између Италије и Холандије, Србија ће заузети пето место у коначном пласману на првенству Европе.

Поклекла је Србија у финишу четвртог сета. Пољска се налази надомак пласмана у полуфинале Европског првенства.

Пољска игра веома луцидно у одбрани, често заварава противнике скоком у блоку и спуштањем руку у последњем тренутку. 

Србија се не предаје, али Пољска има сигурну предност пред финиш четвртог сета, преноси Ртс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана