Пораз Игокее од Партизана у пуној дворани

Милан Зубовић
Foto: АБА лига

ЛАКТАШИ – Кошаркаши Игокее поражени су од Партизана резултатом 96:85, у 12. Колу АБА лиге.

Дерби је оправдао очекивања.Београђани су везали четврту побједу у свим такмичењима, а имали су енергичну подршку скоро 4000 навијача у дворани. 

Сат прије почетка утакмицe дворана у Лакташима била је дупке пуна, а много навијача се стисло на пролазима између трибина као и на степеницама.

Са двије тројке Партизан је отворио сусрет, а у петом минуту било је 14:7 за госте. Ипак, са десет поена разлике гости су добили првих десет минута игре (22:32). 

Борила се Игокеа у другој четвртини, успјела да смањи на пет пеона разлике, али су гости лако долазили до поена, и повели са 13 разлике у 15. минуту (29:42). Ипак, на полувријеме се отишло са предношћу Београђана од десет поена, колико су имали и након уводних десет минута, (47:57). 

Плус 15 Партизан је имао послије прва три минута другог полувремена (51:66) и знао је да казни све пропусте домаћег тима на темељу чега је и одржавао предност. 

Домаће играче то није поколебало и добром игром у одбрани пришли су на само три поена минуса, два минута прије краја трећег периода (68:71) што је представљало серију 17:5.  

Са двије-три грешке у нападу домаћег тима, гости су пред одлучујућих десет минута имали осам поена предности (68:76). 

Велика борба виђена је и у посљедњој четвртини јер су домаћи просто одбојали да се предају па су пришли на минус три, два и по минута прије краја, али снаге за коначан преокрет нису имали. 

Код домаћих је предњачио Брајант Крафорд са 25 поена, пратио га је Стефан Ђорђевић са 20.

Код побједника Џејмс Нанели убацио је 18, исто као Кевин Пантер.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана