Пораз Ђоковића на старту Мастерса у Монте Карлу

ГС
Пораз Ђоковића на старту Мастерса у Монте Карлу

МОНТЕ КАРЛО - Новак Ђоковић је испао је на старту Мастерса у Монте Карлу, где је био први фаворит за освајање турнира.

Први играч планете је у свом првом мечу на шљаци, као и првом уопште ове сезоне послије чак 48 дана паузе, поражен од Алехандра Давидовича Фокине у три сета – 6:3, 6:7(5:7), 6:1.

Новак Ђоковић испао је на старту Мастерса у Монте Карлу, где је био први фаворит за освајање турнира.

Први играч планете је у свом првом мечу на шљаци, као и првом уопште ове сезоне послИЈе чак 48 дана паузе, поражен од Алехандра Давидовича Фокине у три сета – 6:3, 6:7(5:7), 6:1.

Ђоковић је од самог почетка био видно стегнут, без препознатљивог ритма и правио је пуно грешака, те је константно био у проблему против 46. тенисера свијета.

Још у првом гему је спасавао две брејк лопте, али већ у наредном је поклекао и веома лако изгубио сопствени сервис, што је још тада била најава тешког поподнева.

Врло брзо је изгубио још један брејк и било је брзих 4:1 за Фокину, а иако је Србин на тренутак заблистао и вратио један сервис, убрзо се поново вратио на старо и дозволио Шпанцу да своју прву сет лопту претвори у 1:0.

Фокина је наставио сјајно да се креће и да врши велики притисак на Ђоковића, који је све више грешио и клизио ка елиминацији.

Врло брзо је Фокина направио нови брејк и стигао до 3:0, а тада је пропуштена велика прилика за преокрет. Србин је имао три брејк шансе, али је Шпанац све то успјевао да спаси невјероватним трчањем и погађањем самих углова терена.

На једну од Новакових брејк прилика неко са трибина је узвикнуо, што га је изнервирало, а вјероватно му није било за право ни када је Фокина у наредном поену сервирао испод руке.

То је био моменат за проекрет, није се десио, али јесте када је Фокина ничим изазван одлучио да се баци на терен и потпуно одере од шљаке.

Задобио је огреботине, потекла је крв и тражио је лјекарску помоћ, па је Новак то искористио и дошао до ситуације да код 5:4 сервира за изједначење.

Али, "ролеркостер" брејкова се наставио, као и драма другог сета, која је епилог добила у тај-брејку. Новак је био у константној потјери, а драма је дошла до 5:5 када Новак је везао још два поена и на волшебан начин је освојио други сет.

Међутим, изгледа да је Ђоковић дао све од себе да би урадио то што јесте, али више од тога није могао, преноси Б92. Као да се тада потпуно испразнио и његова игра се у трећем сету распала у парампарчад.

Фокина је поново био онај стари из првог сета, те је практично "рутинирао" Ђоковића док је он незадрживо срљао у пораз.

Брејкови су се низали, а другу меч лопту је претворио у своју највећу победу у досадашњој каријери.

Шпанац ће у трећем колу играти против побједника дуела између Белгијанца Давида Гофана и Данијела Еванса из Велике Британије.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана