Пораз “Црвене Звезде” у Минхену

Г.С.
Пораз “Црвене Звезде” у Минхену

МИНХЕН - Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Бајерна у Минхену у оквиру Евролиге на дебију Факунда Кампаца у евротакмичењима у црвено-бијелом – 87:80.

На овај начин умањили су шансе за пласман у ТОП 8 фазу.

Црвена звезда почела је боље меч, диктирала ритам, али је у другој четвртини пала у ритму и допустила је Бајерну да офанзивним скоковима прави разлику. Чак је београдски тим могао да буде задовољан што је на полувремену каснио само три поена.

Потом је водио све до саме завршнице када је Бајерн на крилима Владимира Лучића и Корија Волдена направио преокрет и славио.

Звезда је изгубила добијену утакмицу. После овог пораза значајно су јој пале шансе за пласман у ТОП 8 и плеј-оф Евролиге.

Најефикаснији у побједи Бајерна био је Владимир Лучић са 20 поена, а толико је убацио и Винстон. Код Звезде је Лука Вилдоса убацио 18, Факундо Кампацо 16, али је омалени Аргентинац имао много промашаја.

Немања Недовић је завршио утакмицу са 15 датих поена. Овога пута је то све било недовољно.

Сада је Црвена звезда на скору 11-15, држи 13. место на табели и питање је колико је реално да се до краја сезоне бори за пласман у плеј-оф. Постоје шансе, али сада већ теоретске.

Да је Црвена звезда побиједила Албу кући и Бајерн у гостима, што је свакако могла, била би у реалној борби за плеј-оф, али су црвено-бијели пали после освојеног Купа и доживели су два везана веома тешка пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана