Пораз Борца од Сарајева у дербију

Милан Зубовић
Пораз Борца од Сарајева у дербију

НОВИ ГРАД - Фудбалери Борац поражени су од Сарајева резултатом 1:3, у дербију другог кола Премијер лиге БиХ чиме су наставили са лошим партијама на почетку сезоне па је за очекивати да буде раскинута сарадања са тренером Ненадом Лалатовићем.

Због радова на Градском стадиону у Бањалуци утакмица је играна у Новом Граду и након првих 45 минута није било голова, иако је било изгледних прилика на обје стране.

Одмах на почетку другог полувремена Сарајево је повело са 1:0. Дал Варешановић је одузео лопту Недељку Пишчевићу на својој половини терена, истрчао контранапад и са 20 метара савладао Николу Ћетковића.

Само минут касније Бањалучанима је поништен гол јер је Горан Закарић играо руком приликом пријема лопте. Изједначење је донио Момчило Мркаић у 70. минуту који је искористио центаршут Марка Гајића, побјегао свом чувару и главом преварио голмана Диздаревића за свој првенац.

Већ у 77. минуту нову предност гостима донио је Ријад Кобиљар који је искористио неспоразум Дине Ћорића и Ћетковића. Поигравање голмана Борац искористио је Иван Икић у 87. минуту за 1:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана