Понајбоља кошаркашица Бањалучанки открила тајну успјеха: Породична атмосфера води до успјеха

Душан Репија
Понајбоља кошаркашица Бањалучанки открила тајну успјеха: Породична атмосфера води до успјеха

БАЊАЛУКА - Кошаркашице Орлова заокружиле су феноменалну причу у посљедњем колу регуларног дијела ЊАБА лиге побједом против Монтане (86:79) па ће у полуфиналу готово сигурно играти са Цинкарном из Цеља.

Врхунски посао током цијеле сезоне ради најискуснија међу “орлицама” Владинка Ерак, која квалитетом и утакмицама у ногама рјешава ситуације, нарочито у одлучујућим моментима меча. Сјајна кошаркашица другу годину је становница града на Врбасу, али истиче да се осјећа као да је домаћа. Ето, таква атмосфера влада у свлачионици власница свих трофеја у БиХ, што се види и на паркету.

- Орлови су породичан клуб у који се било врло лако уклопити. Мала смо група, нема нас много, али смо сви спремни да се жртвујемо једни за друге. Осети се то током утакмица. За нас не постоји безизлазна ситуација, увек се држимо заједно, бодримо.... Сјајна је ствар што је то најчешће довољно за победу, али и ако ствари не иду како треба, свесне смо да смо дале колико смо могле - рекла је Еракова.

Карактер су показале и против Бугарки против којих им је била потребна побједа од четири поена разлике. На крају су послије велике борбе, у неким тренуцима и мушке, ишчупале осму побједу у сезони па им за осигуравање трећег мјеста треба да Будућност оправда улогу фаворита против Монтане. У том случају, полуфинални окршај играће против екипе из Цеља од које су два пута изгубиле ове сезоне.

- Наш највећи недостатак је што имамо кратку ротацију, али смо и поред тога одрадиле сјајан посао. Циљ је на почетку био пласман у Суперлигу, па када смо то успеле онда смо се потајно надале Фајнал фору. Ето нас ту сасвим заслужено, а даље шта направимо, направимо. Сигурно се нећемо предати, Цинкарна је добро посложена екипа, али и ми смо доста напредовале током сезоне - рекла је Еракова.

Искусни центар прошла је много тога у каријери, а осим у Србији играла је у Ирану, Француској, Румунији и Бугарској па има много тога да пренесе на млађе чланице Орлова.

- Не делим им превише савета. Покушавам да на неки начин будем узор својим понашањем и односом, а оне су заиста паметне и вредне девојке, што је најважније лепо васпитане и жељне напретка. Ми искусније смо ту да им дамо смернице и види се колико им то значи. Многе од њих су се избориле за доста већу минутажу, још немају довољно искуства, али су дисциплиноване и уче па нема сумње да ће брзо достићи ниво за регионално такмичење - закључила је Ерак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана