Пољак Рудик први на циљу у Бијељини

Дарко Пашагић
Foto: Д.К.

БИЈЕЉИНА - Пољак Бартош Рудик побједник је прве етапе бициклистичке трке "Београд - Бањалука" која је вожена од престонице Србије до Бијељине.

Члан екипе Востер био је најбржи на дионици која је традиционално на неколико минута срушила границу између Србије и Српске будући да ју је караван прошао без заустављања.

Рудик је задовољан чињеницом да ће пут Власенице кренути у жутој мајици, али је свјестан да га очекује тежак посао.

- Ово је моја прва званична побједа и врло сам задовољан на какав начин смо као тим одрадили посао. Сутра је нови дан, врло тешка етапа, али сам оптимиста, имамо доста бољи тим него прошле године - рекао је Рудик.

Друго мјесто заузео је Лоренцо Комфорти из Бардијанија, а он је уједно обукао и бијелу мајицу за најбољег младог возача.

Треће мјесто данас припало је члану члану италијанског Коратека Атилио Вивиани, док је други био Лоренцо Комфорти.

Плава мајица за најбољег брдског возача припала је Марију Гамперу из Вибатеха, док је црвена, за најуспјешнијег бициклисту на пролазним циљевима отишла на грууди Кристијана Корена из словеначке Адрије.

Вријеме је на срећу послужило гладијатори на два точка, а велики број Бијељинаца традиционално је дочекао бициклисте који су дошли из 30 земаља свијета.

- Велика нам је част што смо и ове године угостили неке од најбољих бициклиста. Ова трка за нас је врло значајна, има посебну симболику и драго ми је што смо њен незаобилазан дио - рекао је савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић.

Организатори су задовољни првом етапом иако је било неколико неугодних падова.

На то на жалост не можемо да утичемо. Ипак, са аспекта безбједности све је било на врхунском нивоу, а ја сам увијек срећан када границу између Србије и Српске прођемо без заустављања. Велико хвала Бијељини која се и ове године показала да је сјајан домаћин - рекао је директор БС РС Владимир Куваља.

Сутра је на програму најтежа етапа од Бијељине преко Зворника и Шековића до Власенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана