Пољак побједник четврте етапе трке Београд-Бањалука

Д.Р.
Пољак побједник четврте етапе трке Београд-Бањалука

ПРИЈЕДОР - Пољак Алан Банашек побједник је четврте етапе трке Београд-Бањалука, која је данас вожена од Добоја до Приједора.

Банашеку, који је побједник најдуже од свих пет етапа које се возе у оквиру Међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука 2022", пехар је уручила министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

Зелену мајицу Банашеку је уручио Синиша Лукић, репрезентативац БиХ који,
због повреде, ове године није учествовао у трци, али је у Приједору дочекао бициклисте.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор истакао да је ово велики спектакл за град, посебно јер је ова трка препозната као квалитетна и има традицију дугу 16 година.

"Желим добродошлицу свим бициклистима и њиховим тимовима у наш град. Надам се да ће се сви угодно осјећати у Приједору и понијети најљепше успомене", истакао је Јавор.

Бициклисти су стартовали из Добоја гдје су прво одвезли два круга кроз град, затим су возили ауто-путем "9. јануар" према Бањалуци и даље према Приједору, гдје је етапа завршена.

Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука", у којој учествују такмичари из 30 земаља, међу којима су САД, Канада, Нови Зеланд, Словенија, Бугарска, Италија и Француска, стартовала је 13. априла.

Прва трка одржана је 2007. године уз учешће свега педесетак бициклиста на старту, а сада се за укупног побједника такмичи 175 бициклиста, што је, према правилима Међународне бициклистичке уније, максималан број.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана