Пољак Јакуб Качмарек побједник трке “Београд-Бањалука” ФОТО ВИДЕО

ГС
Качмарек je побједник 16. издања бициклистичке трке “Београд- Бањалука”
Foto: ГС | Качмарек je побједник 16. издања бициклистичке трке “Београд- Бањалука”

БАЊАЛУКА - Пољак Јакуб Качмарек побједник је 16. издања бициклистичке трке “Београд-Бањалука” која је управо завршена у највећем граду Републике Српске.

Он је тако поновио успјех од прошле године када је постао побједник.

Жуту мајицу понио је након треће етапе, али ју је изгубио након четврте. Међутим, Пољак је успио да у одлучујућој петој етапи надокнади заостатак и слави на престижној трци.

У генералном пласману, друго мјесто заузео је Ђани Маршан из екипе Тартељето Исорекс.

Укупно се, током пет етапа, возило 568 километара, а данашња, од Дервенте до Бањалуке, била је дуга 154 километра.

Њу је освојио Андреас Геман, такође из белгијске екипе Тартељето Исорекс.

Плава мајица, за најбољег брдског возача, припала је Михаелу Штајнару из репрезентације Словеније, док је црвена, за најбољег спринтера, завршила код Маријуша Волда из екипе Тартељето Исорекс.

Зелена мајица, намjењена бициклисти са највише поена, припала је Алану Банашеку (Мазовже), док је бијела, за најбољег младог возача, припала Валтеру Калцонију из италијанске Галине Екотех.

Давидовић: Бициклистичка трка јача везе са србијом

 

Међународна бициклистичка трка "Београд-Бањалука" важна је за Републику Српску да још више јача везе са Србијом и да гради мостове пријатељства и разумијевања и са другим земљама, истакла је министар породице, омладине и спорта Српске Соња Давидовић.
"Ово је још једна прилика да још више јачамо везе са Србијом, али и да градимо нове мостове пријатељства и разумијевања и са свим земљама чији такмичари учествују у овој трци", рекла је Давидовићева данас новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, овај спортски догађај је прилика да се Република Српска промовише на најбољи могући начин и да покаже своје потенцијале.

Она је рекла да ресорно министарство годинама подржава ову трку и све сличне догађаје који промовишу спорт, те мотивишу младе да се њиме баве.

Бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић рекао је новинарима да је ова трка веома значајна као спортски догађај и због повезивања градова и народа, те због позиционирања Бањалуке на мапи важних догађаја.

Он је најавио да се Бањалука припрема за мјесец дана да буде домаћин за Свјетско првенство у рафтингу.

"Ови догађаји позиционирају Бањалуку на тај начин да многи туристи, спортисти и људи дођу у Бањалуку на ријеку Врбас", истакао је Станивуковић.

Директор Међународне бициклистичке трке "Бањалука-Београд" Владимир Куваља рекао је да је задовољан трком, која је успјешно одржана захваљујући подршци, прије свега, градова кроз које је вожена, те подршци полиција Републике Српске и Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана