"Покер" Крупе, побједе Слободе и Слоге

Д.Р.
Foto: ГС

КРУПА НА ВРБАСУ - Фудбалери Крупе савладали су Омарску са 4:0 у 25. колу Прве лиге Републике Српске и сачували четири бода предности у односу конкуренте.

Лидер на табели је прилично рутински одрадио посао против једног од најпријатнијих изненађења сезоне, а голове за јубиларни 20. тријумф у сезони постигли су Срђан Мрзић у 44. и 52. минуту, те Лука Бабић у 86. и Милош Перовић у 89. минуту. 

Посебно је одушевио Мрзић који је наставио да решета мреже овог прољећа иако му голови нису примарни задатак. Зато је сјајан податак да је од доласка из Мркоњић Града на десет утакмица постигао осам голова. 

Тренера Владимира Илића пред финиш првенства сигурно може да радује и врло убједљива игра на домаћем терену. 

Ово је шести узастопни тријумф његових момака у кањону на коме нису примили гол, а за 540 минута фудбала мреже ривала затресли су чак 24 пута. Све то даје за право Крупљанима да ће у преосталих пет кола сачувати бар дио бодовне залихе и у мају отворити побједнички шампањац. 

Кључни корак могли би да направе већ у суботу када гостују у Добоју трећепласираној Слоги која је задржала пет бодова заостатка тријумфом у Градишци.

Врло узбудљив меч одигале су Козара и Слога, а на крају су се радовале Добојлије (3:2). Домаћи су повели голом Луке Ђурића, изједначио је Франко Дадић, а за потпуни преокрет погодио Угљеша Стевановић. 

Козара је у 60. минуту поново изједначила преко Драге Максимовића, али је Александар Милаковић осигурао нова три бода екипи Зорана Ћургуза која се још нада преокрету сезоне.

И најближи пратилац Крупе, Слобода из Новог Града јуче је славила и то против Дрине минималним резултатом. Једини гол на "Млаквама" постигао је Љубомир Ковачевић. 

Резултати 25. кола: Крупа - Омарска 4:0, Слобода (НГ) - Дрина 1:0, Текстилац - Звијезда 09 2:0, Козара - Слога 2:3, Славија - Сутјеска 3:1, Будућност - Љубић 1:3, Модрича - Подриње 1:2, Борац (КД) - Жељезничар СТ 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана