Погодак у мету: Пикадо клуб „Свеци” до свјетског ранга уз Mozzart

Mozzart
Погодак у мету: Пикадо клуб „Свеци” до свјетског ранга уз Mozzart

Екипа љубитеља и страствених играча пикада у Бијељини се већ готово цијелу деценију окупља у Спортском пикадо клубу „Свеци”. Уживају у дружењу, рекреацији, али и доносе у свој град медаље са такмичења у земљи и региону. Како би наставили путем успјеха, компанија Mozzart им је, уочи прославе десет година рада клуба, донирала нове мете и расвјету за пикадо.

„Веома смо захвални компанији Mozzart јер су нас, донацијом опреме, подржали у организацији 3. Међународног Streen Darts турнира „Свети Пантелејмон” у Бијељини. Захваљујући томе, наше остале капацитете смо могли преусмјерити на унапређење других квалитета клуба. Ова врхунска опрема и турнир су привукли већи број чланова и чланица”, истакао је Бојан Радловић, предсједник Спортског пикадо клуба “Свеци” Бијељина.

Прије двије године, чланови СПК „Свеци” су се уселили у сопствене просторије у којима вриједно тренирају за одлазак на такмичења. Тренутно имају 25 активних, те око 30 повремених чланова клуба. Иако су у њиховој екипи и два јуниора, сви се такмиче у сениорском рангу у дисциплинама 501 ДО и Крикет.

Медаље и пехаре редовно освајају на такмичењима у Регионалној пикадо лиги Бијељина, Darts Point лиги, у којој се такмиче БиХ, Србија, Хрватска и Словенија, те Профи darts лиги у Србији у којој се такмичари квалификују за Европско првенство.

У највеће успјехе убрајају пласман њихових чланова, Дражана Петровића и Милорада Радовановића, на Европско првенство ове године у Словенији, као и пласман Дејана Рађена на завршни турнир Darts Point лиге овог мјесеца у Загребу.

У наредном периоду, екипа из Бијељине жели да се опроба, на клупском и појединачном нивоу, у Пикадо лиги Србије. Жеља им је и да наступе на међународним турнирима у Бечу, Будимпешти, Букурешту и на Златибору који се бодује за свјетску ранг листу, као и да се покрене државна лига на нивоу БиХ.  

Уз вјетар у леђа који су добили од Mozzartа, поручују, с лакоћом ће наставити домаћинску традицију турнира у Бијељини који из године у годину привлачи све већи број играча и за који се надају да ће бити препознат од стране Свјетске пикадо федерације, а обећавају и још много сјајних погодака у мету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана