Подршка Чеферину из БиХ: Словенац остаје предсједник УЕФA

ГС
Подршка Чеферину из БиХ: Словенац остаје предсједник УЕФA

ЛИСАБОН - Почетком априла у Португалу биће одржан 46. конгрес Европске фудбалске федерације на којем ће тренутном предсједнику УЕФА Словенцу Александеру Чеферину бити потврђен нови четворогодишњи мандат на челу европске куће фудбала, с обзиром да је једини кандидат.

Чеферин, који ужива велико повјерење у региону, недавно је био у Београду, а најавио је и свој долазак у Сарајево, јер има изузетно коректне и партнерске односе са Вицом Зељковићем, предсједником Фудбалског савеза БиХ.

Њих двојица су се недавно срела и у Београду, гдје су разговарали о будућим пројектима за побољшање квалитета фудбала.

"Наш Савез, и ја лично, увијек смо јавно и недвосмислено подржавали предсједника Чеферина. Кроз неколико година заједничког рада са господином Чеферином, што као предсједник ФС БиХ или као члан УЕФА одбора/комитета, мој став је добио још јаче темеље. Са много оптимизма очекујем наставак одличне сарадње коју имамо са УЕФА-ом, а који се огледа кроз многобројне, прије свега, инфраструктурне пројекте у БиХ. Све наведено је најбољи показатељ високог рејтинга који тренутно имамо у Ниону" написао је Вицо Зељковић на свом Фејсбук налогу.

Чеферин (55), који потиче из угледне адвокатске породице, за предсједника УЕФА је изабран 2016. године, када је побиједио противкандидата, Холанђанина Михаела ван Прага, након што је са чела ове организације одступио Француз Мишел Платини, преноси Српска Инфо.

Чеферин је седми челни човјек УЕФА од њеног оснивања 1960. године.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана