Подгорица савладала Борац и закомпликовала борбу за плеј-оф

Д.Д.
Подгорица савладала Борац и закомпликовала борбу за плеј-оф

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Кошаркаши Борца поражени су у 11. колу друге АБА лиге, те су сад на скору од седам побједа и четири пораза. 

Подгорица је остварила пету везану побједу и савладала Бањалучане 73:60, те додатно закомпликовала ситуацију око борбе за пласман у плеј -оф. Подгорица је одлично почела меч и одиграла веома квалитетну одбрану на центру Душану Танасковићу којег су константно удвајали. Велики број изгубљених лопти и лош шут за три поена скупо су коштали Бањалучане који су на старту треће четвртине имали заостатак од 13 поена (35:48). 

Ипак, Јан Ребец је везао двије тројке, па је Борац пришао на четири поена заостатка, али је у тим тренуцима опет изгубио неколико лопти. Подгоричани су преко Луке Богавца опет успјели да се на старту посљедњег периода одлијепе на плус 10. Бањалучани се нису предавали. Неколико пута су смањивали на минус шест , али је Младен Вујић својим поенима ријешио све дилеме.

У тиму Борца Јан Ребец је имао 16 поена, док је Александар Ланговић додао 10 поена. Бањалучани су лоше шутирали за три поена (8 од 30), те чак 21 изгубљену лопту. У побједничком тиму Лука Богавац је имао 18 поена. У наредним колима Бањалучани ће да играју против ТФТ Скопља и Шенчура и сад морају да побједе обе утакмице како не би зависили од резултата преосталих мечева.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана