Почиње серија обрачуна Бањалучана и Добојлија: Борац фаворит у трилогији са Слогом

Душан Репија
Почиње серија обрачуна Бањалучана и Добојлија: Борац фаворит у трилогији са Слогом

БАЊАЛУКА - Први од три меча у седам дана рукометаши Борца и Слоге одиграће данас (17 часова) у првом сусрету четвртфинала Купа БиХ.

Домаћи играју сезону изнад свих очекивања, јер још не знају за пораз у првенству, док је иза Слоге прилично турбулентан период, са доста осцилација у игри. Зато је Борац фаворит да прође у полуфинале Купа и настави побједнички низ у првенству у мечу који је на програму у петак у “Борику”. Ипак, форма, повреде и састави почесто не играју никакву улогу у дуелима два стара ривала.

- Слога је квалитетан тим, наш велики ривал. Искрено, не размишљамо о предности за реванш и стварању залихе, већ само како да одиграмо боље, бар за нијансу од онога што смо показали у Градачцу - истакао је бек Борца Марко Лукић.

Неколико сезона је Владан Ђурђевић био понајбољи стријелац Бањалучана, али је одлучио да се врати у матични клуб, у којем је наставио да решета мреже. Проблеми са повредама спутали су Добојлије у добром дијелу првенства, а ситуација није боља ни сада.

- Прате нас ситни проблеми, слично је и пред ову утакмицу, али се ипак надам да ћемо бити комплетни. Као неко ко је одиграо доста мечева у “Борику”, једва чекам да поново истрчим на паркет. Прошло је већ годину и по од мог одласка и биће ми драго да поново осјетим ту атмосферу. Са друге стране, имаћу и мотив више - признао је Ђурђевић.

Тренер Борца Мирко Микић подвукао је да је тешко одиграти три квалитетне утакмица против истог ривала у тако кратком периоду, а Ђурђевић вјерује да у таквим ситуацијама квалитет дође до изражаја.

- Свашта је могуће када се игра једна утакмица, а када три пута одмјеравамо снаге, онда је тешко, готово немогуће изненадити фаворита. Борац је у овом тренутку бољи, ту нема дилеме, али ћемо ипак покушати да урадимо немогуће, па бар да их изненадимо у Купу, јер играмо реванш на нашем терену - нагласио је одлични десни бек.

Док се код Слоге не зна у којој мјери ће моћи да помогне најбољи играч Владимир Станковић, Микић зна да неће моћи да рачуна на Николу Маливојевића.

- Надам се да ћемо наставити да напредујемо, дижемо квалитет и форму. Мислим да можемо још боље у дефанзиви - нагласио је Микић.

Парови

У првим утакмицама четвртфинала Купа БиХ данас се састају: Борац - Слога (17), Грачаница - Извиђач (18), Босна (С) - Слога (18), Босна (В) - Слобода (19). Реванши се играју наредне сриједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана