Почиње рукометни турнир "Мика 2024": Учествује 16 екипа из пет земаља

ГС
Почиње рукометни турнир "Мика 2024": Учествује 16 екипа из пет земаља

У Прњавору сутра почиње 10. Међународни рукометни турнир "Мика 2024" на којем ће учествовати 16 екипа из пет земаља, а играће се у двије старосне категорије 2008/2009. годиште и 2010/2011. годиште.

Прва утакмица између домаћина турнира Рукометног клуба (РК) "Слога БетОле" Прњавор и вицепрвака БиХ екипе "Челик јуниор" Зеница предвиђена је у 15.30 часова.

Тренер РК "Слога БетОле" Миле Шљивић у изјави Срни је истакао да на турниру учествују екипе из Мађарске, Словеније, Србије, Хрватске и БиХ.

"Долази нам изузетна екипа `Јакаб` из Мађарске која учествује на највећим европским турнирима, из Словеније РК `Помурје` Мурска Собота познат као клуб који одлично ради са омладинским селекцијама", прецизирао је Шљивић.

Из Србије долази репрезентација кампа "Растимо" који је изњедрио највише рукометних репрезентативаца држава бивше Југославије, из Хрватске долази члан њихове Премијер лиге "Спачва" Винковци, док из БиХ учествују најквалитетније екипе које су у самом такмичарском врху.

"Из Љубушког ће с нама бити једна од најбољих рукометних школа у региону `Извиђач Аграм`, долази и Школа рукомета `Бања Лука` која последњих неколико година осваја сваки турнир на којем се појави и први су фаворити за освајање турнира у Прњавору у обје категорије", истиче Шљивић у изјави за Срну.

У овом рукометном надметању учествују и клубови из Јајца и Дервенте, а посебно је занимљиво да РК "Котор Варош" на турниру у Прњавору учествује свих 10 година.

Прњавор ће у наредна три дана угостити око 250 младих рукометаша у кадетском и пионирском узрасту. У Спортској дворани "Слога" биће одиграно укупно 36 утакмица, а правду ће дијелити лиценциране судије из Удружења рукометних судија Републике Српске.

Свечано отварање турнира предвиђено је у суботу, 10. фебруара, у 12.00 часова, а турнир се завршава у недјељу, 11. фебруара проглашењем побједника.

Турнир "Мика 2024" Прњавор у календару је Рукометног савеза Републике Српске и Рукометног савеза БиХ.

Подсјећамо, поменути турнир се одиграва у сјећање на Мирослава Микеревића, ратног хероја и рукометног ентузијасте који је овај спорт подигао на виши ниво у родној Дервенти али и Прњавору, у којем је живио до своје смрти 2014. године.

Деценија без Мирослава Микеревића: Тихи херој Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана