Почиње рукометни шампионат Републике Српске: Пет тимова у борби за трофеј

Дарко Драгичевић
Почиње рукометни шампионат Републике Српске: Пет тимова у борби за трофеј

БАЊАЛУКА - Рукометни шампионат Републике Српске почеће овог викенда, а чини се да ће ове сезоне бити веома изједначен и да ће се готово пола клубова из лиге борити за титулу.

У борби за врх ће се наћи актуелни шампион Младост из Бањалуке, прошлогодишњи вицешампион Козара из Козарске Дубице, док са појачаним саставима у нову сезону и високим амбицијама улазе и Вишеград, Дервента и ОРК Козара.

Прошлогодишњи шампион Младост нову сезону дочекује с новим тренером Данијелом Божићем.

- Задовољан сам како смо одрадили припремни период. Физичка спрема је на завидном нивоу, добро смо све одрадили и мислим да у доброј форми чекамо старт лиге. Првенство ће ове године бити веома изједначено. Неколико екипа се заиста добро појачало попут Вишеграда, ОРК Козаре, Дервенте тако да ће свако коло доносити дербије. Нас сад не виде у главном кругу фаворита, то нам одговара али сигурно је да ћемо покушати поновити прошлу сезону и да опет будемо најбољи. Већ у првом колу очекује нас квалитетан састав Бијељине, која је веома млада и полетна екипа, али мислим да од нас све зависи иако је прво коло увијек тешко - истакао је тренер Божић за “Глас Српске”.

Највећи број појачања довео је Вишеград. У овај клуб стигли су Ђорђо Рацкановић, Игор Мрваљевић, Никола Бечејац, Дејан Бижић и Синиша Драгичевић. У Дервенту се вратио Никола Кнежевић док ће Давор Живанић поново играти.

- Сигурно је да ће лига бити веома изједначена. Четири-пет екипа жели да буде шампион. Мени је драго што сам се вратио у овај клуб гдје сам одлично примљен. Имамо добар распоред на старту и покушаћемо то да искористимо како бисмо стекли самопоуздање и играли што боље те освојили што је више могуће бодова - истакао је Кнежевић.

Козара из Градишке ће у сезону кренути с новим тренером Александром Ковачевићем, опет се активирао Славен Матавуљ док је појачање Матија Бошковић из Вишеграда, а управо је овај тим ривал у првом колу.

- Вишеград се добро појачао и главни је фаворит за прво мјесто. Ипак ми се не предајемо на нашем терену и урадићемо све да направимо добар резултат - поручио је Бошковић у изјави за РТВ Градишку.

Свакако велику пажњу ће привући и млада екипа ОРК БЛ која ће дебитовати у елитном рангу с играчима које је овај клуб створио у протеклих 10 година.

Дерби у Дервенти

Дерби првог кола у “м-тел” Првој лиги Републике Српске одиграће Дервента и Козара из Козарске Дубице. Овај сусрет је на програму у суботу, 16. септембра, с почетком од 19 часова. Остали парови 1. кола, субота: Славија - Котор Варош (19), недјеља: Бијељина - Младост (14), ОРК БЛ - Дрина (18), ОРК Козара (Г) - Вишеград ХЕД (18), Слога - ОРК Борац одгођено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана