Почиње лов на Ђавола

Г.С.
Почиње лов на Ђавола

ЛУСАИЛ - Нова, 74. сезона највише мотоциклистичке класе Мото ГП-а почиње у недјељу на стази Лусаил у Катару и, с обзиром на то како су карте подијељене, узбуђења не би смјела да изостану.

Актуелни првак Фабио Квартараро нема намјеру да преда круну, Марк Маркез се већ поприлично ужелио пехара, Франческо Бањаја би да уз своје име допише шампионски епитет, Жоан Мир да се врати на трон, а шансу ће из другог плана вребати и Џек Милер, Пол Еспаргаро, Хорхе Мартин, Алекс Ринс, Бред Биндер, Франко Морбидели...

Популарни Ел Диабло (ђаво, прим. аут.) прошлогодишњим трофејом себи је нацртао мету на леђима. Против себе ће имати жестоку конкуренцију и биће занимљиво видјети Французова издања у ситуацији када је ловина.

Квартараро, пак, тврди да ће му сада бити само лакше. Исписао је историју, освојио пехар, изградио статус и више не мора да брине за будућност.

- Окусио сам титулу и не желим да ме тај осјећај напусти. Сада желим другу. Немам никакав притисак. Сваке године ћу давати максимум. Послије тога, ако буду једна, двије, три или четири, видјећемо. Наравно, циљ је да освојим више од једне - јасан је пилот Јамахе, чији мотоцикл баш и није плијенио брзином током предсезонских тестирања.

Овогодишњи шампионат биће специфичан и по чињеници да на стази нећемо гледати Валентина Росија. Популарни Доктор је након 21 сезоне у “краљевској” класи отишао у легенду. Али, ту ће сада бити његов тим “ВР46” који ће користити Дукатијеве моторе. Новина је да се Априлија враћа као фабрички тим, док ће и Гресини наступити као независна екипа.

Овогодишњи календар имаће 21 трку, а крај кампање заказан је за 6. новембар на писти “Рикардо Тормо” у Валенсији.

Маркез пуца на високо

Аналитичари предвиђају повратак Марка Маркеза у борбу за титулу. Шпанац није био потпуно здрав још од почетка 2020. Имао је и проблема са видом, што га је додатно успорило. Ипак, чини се да је тренутак када ће бити на 100 одсто све ближи.

- Свјестан сам да је мој процес опоравка спор, као и да нећу бити потпуно спреман када прва трка буде почела. Ипак, идемо полако. Верујем да можемо да се вратимо у борбу за титулу - јасан је Маркез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана