Почиње главни дио турнира Бањалука лејдис опен: Злохова први носилац

Милан Зубовић
Почиње главни дио турнира Бањалука лејдис опен: Злохова први носилац

БАЊАЛУКА - Словачка тенисерка Зузана Злохова први је носилац овогодишњег издања Бањалука лејдис опена који ће бити одигран на земљаним теренима ТК Бањалука.

Словакиња држи 533. мјесто на ЊТА листи, док је најбољи ренкинг имала прије девет година, када је била 263. играчица свијета. Током каријере освојила је 14 ИТФ титула, а између осталих својевремено је славила у Сарајеву, Добоју и Брчком, тако да јој овдашњи простори нису непознаница. Биће слободна у првом колу, док ће у другом играти против боље из меча Словакиње Катарине Кузмове и Канађанке Марине Стакушић.

Директор турнира Саша Стовраговић нагласио је да су имали велике проблеме приликом организације турнира, чији наградни фонд износи 15.000 долара, али да су успјели некако издржати. Ни временска прогноза не иде наруку организатору јер су најављене падавине средином седмице, мада су у ТК Бањалука спремни и за такав сценарио.

- Проблеми су велики, али на мишиће идемо да одржимо турнир. Квалификације смо започели у недјељу са 48 играчица из више од 20 држава, од којих ће њих шест изборити наступ у главном дијелу жријеба који стартује данас. Надамо се да нећемо имати проблема са кишом, мада ће хала бити спремна за сваки случај. Уколико будемо приморани да играмо под кровом, то ће мало пореметити распоред, али се надамо најбољем. Ове године квалитет турнира је доста изједначен и надам се да ће бити добар тенис, баш као и претходних година - рекао је Стовраговић.

Као и неколико година уназад, супервизор турнира у граду на Врбасу је Владимир Ерг из Србије.

- Турнир у Бањалуци једини је професионални женски у овој категорији у региону, поред четири мушка, док је Саша познат као најстрпљивији и најстаменији човек у организацији. Квалитет тениса на мушким турнирима ове године био је на високом нивоу и изнад очекивања, него што је то био случај раније, тако да очекујемо неизвесне мечеве и код девојака. Разлика од прве до осме носитељке је неких 230 места, што обећава добар тенис - рекао је Ерг.

Србија

У главном дијелу жријеба нашло се шест тенисерки из Србије: Дуња Марић, Анастасија Радојевић, Елена Миловановић, Тамара Малешевић, Јана Бојовић и Миа Ристић, док ту прилику може да избори и Анђела Лазаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана