Почиње финална серија одбојкашког плеј-офа за даме: Гацко скида Јединство са трона

Дејан Кондић
Почиње финална серија одбојкашког плеј-офа за даме: Гацко скида Јединство са трона

ГАЦКО - Првом утакмицом у Гацку између истоимене екипе и Бимал Јединства у петак у 18 часова почиње финална серија првенства БиХ за одбојкашице.

Гацко у финалну серију улази са предношћу домаћег терена и великом жељом да након 15 година доминације “принцеза” сруши Бимал Јединство. Један од главних адута екипе која је регуларни дио сезоне окончала на првом мјесту Ивана Радовић вјерује да ће она и њене саиграчице прве доћи до два тријумфа којима би у свој град донијеле историјски, први трофеј шампиона БиХ.

- Моја екипа у посљедње вријеме игра јако добро, достигли смо жељену форму. Познајемо добро екипу Јединства, квалитетан су противник и очекујем утакмицу достојну финала. Свакако да имамо респект према екипи из Брчког, али надамо се побједи, а на крају крајева и титули. Вјерујем да ћемо одбранити домаћи терен - рекла је Радовићева.

С друге стране, у редовима Брчанки очекују да и ове сезоне освоје дуплу круну. Куп је већ у витринама “принцеза”, а тренер Радмила Марковић очекује да и пехар намијењен шампиону остане у власништву Бимал Јединства.

- Против Гацка морамо одиграти боље него у полуфиналу против БЛ Волеја уколико желимо да одбранимо пехар. Гацко је фаворит у серији, ту нема приче, али доказали смо да можемо да их добијемо и на страни, тако да идемо по брејк. Уколико будемо славили, рапидно нам расту шансе да на свом терену завршимо посао. Даћемо све од себе. Сад, колико ће нам то поћи за руком, видјећемо. Добро се познајемо, а ко буде био чвршћи, ко буде имао више нерава, па и снаге - славиће. Ми смо млађа, полетнија екипа, они су искуснији, а нека побиједи бољи - истакла је Марковићева.

Нападачки, доста тога у редовима браниоца трофеја питаће се капитен Јована Биберџић. Она вјерује да њен тим може до брејка на старту серије.

- Одлично играју на свом терену. Имају доље сјајну атмосферу и публика им даје вјетар у леђа. Спремно ћемо ући у тај меч. Показаћемо свима од каквог смо материјала. Имам утисак да многи не вјерују да можемо до пехара, а то нам је само додатни мотив. Никад не потцјењујте срце шампиона, толике године бранимо титулу, и овај пут ћемо бити на висини задатка - поручила је Биберџићева.

Радник јури и титулу

Одбојкаши Радника ће у суботу од 19 часова на гостујућем терену покушати да “брејкну” Домаљевац у финалу плеј-офа и тако се приближе жељеном освајању дупле круне. Други меч игра се наредног викенда у Бијељини, а евентуална мајсторица 28. или 29. априла у Орашју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана