Почиње ЕП, Бањалука центар омладинског бокса

Дарко Драгичевић
Почиње ЕП, Бањалука центар омладинског бокса

БАЊАЛУКА- У Бањалуку је пристигло више од 400 такмичара из 30 репрезентација на Европско првенство у боксу за кадетски узраст. Два ринга у дворани „Борик“ биће поприште континенталне смотре, а у БК Славија, техничком организатору Европском првенству, задовољни су урађеним и поручују да је све спремно за прве борбе.

 „За нас је био велики изазов да организујемо Европске првенство за кадетски узраст и могу слободно да кажем да ће Бањалука бити центар омладинског бокса наредних дана. Свакодневно нас очекује двије сесије борби у рингу дворане Борик, од 15.00 и 18.00 часова. Спремни смо и нестрпљиво чекамо прве борбе. За нас је ово уједно и један испит који ћемо, увјерен сам, успјешно положити и доказати да смо спремни да организујемо и остала такмичења на највишем могућем нивоу“ каже Далибор Петковић, предсједник БК Славија.

У БК Славија кажу да дугују велику захвалност Милораду Додику, предсједнику Републике Српске и првом човјеку организационог одбора Европског првенства, за све што је урадио да Бањалука на прави начин угости боксерску младост Европе.

„Милорад Додик је дао велику подршку и огроман вјетар у леђа за организацију Европског првенства за кадетски узраст. По свим параметрима, и продукцијски и организационо, све оно што се буде дешавало у Бањалуци моћи ће да се мјери са организацијом сениорских Европских првенства. Овим путем желим да се захвалим, још једном, предсједнику Републике Српска за све што је урадио да би наш клуб и Бањалука положили још један велики испит.“ каже Петковић

Европско првенство за кадетски узраст један је од навећих догађаја у историји боксерске Бањалуке. Игор Савичић, директор БК Славија каже да су сви у клубу засукали рукаве како би се организација привела крају и како би се сви боксери, али и остали чланови бројних делегација осјећали као код своје куће.

„Чека нас прави боксерски спектакл наредних дана. Прве борбе на програму су већ сутра, а свечано отварање заказано је за понедјељак од 17.00 часова. Потрудили смо се да организационо и продукцијски све подигнемо на највиши могући нови и увјерен сам да ће сви они који су стигли у Бањалуку понијети сјајне утиске. Позивам све наше суграђане да дођу у дворану Борик која, по мени, никада није љепше изгледала за један боксерски догађај.“ каже Савичић.

У Бањалуку је стигао и Кирил Шекутјев, генерални секретар Европске боксерске конфедерације, који каже да је презадовољан оним што је затекао на лицу мјеста.

„Драго ми је што сам поново у Бањалуци и што је овај град домаћин Европског првенства за кадетски узраст. Желим да се захвалим у име Европске боксерске конфедерације, али и у своје лично име, Милораду Додику, предсједнику Републике Српске што је пружио велику подршку организацији првенства. Такмичари и службена лица приводе крају свој долазак и већ од сутра можемо да уживамо у првим борбама. Знам да није било лако ово све организовати, у току су и Олимпијске игре, али је БК Славија на само себи својствен начин одговорио свим изазовима и свака им част на томе.“ поручио је Шекутјев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана