Почело Европско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама у Бањалуци

Срна
Почело Европско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама у Бањалуци

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је свечано отворено Европско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама за јуниоре и млађе сениоре које је окупило тимове из 19 земаља са више од 300 такмичара.

Члан Извршног одбора Европске кајакашке федерације Андреј Јеленц изразио је увјерење да су организатори, као и свих минулих година, припремили све што је потребно за изванредно такмичење, саопштено је из Кајак кану клуб Врбас „м:тел“ Бањалука.

-Бањалука се одавно показала као сјајан домаћин, тако да нам преостаје само да уживамо у добрим тркама - рекао је Јеленц.

Дејан Травар је у име организатора, Кајак кану клуба „Врбас жМ:телж“, пожелио срећу свим такмичарима и истакао да је Бањалука данас важна дестинација на кајакашкој мапи планете.

-Када смо покренули причу о организацији великих такмичења у кајаку, многи нам нису вјеровали, али смо успјели да у Бањалуци организујемо највећа свјетска такмичења у овом спорту. Хвала свима који су нам пружали подршку и били вјетар у леђа -  рекао је Травар, који је члан Организационог одбора.

Међу учесницима Европског првенства је Ђовани из Италије, који је истакао да очекује добре резултате на ријеци Врбас, с обзиром на то да је његов тим у одличној форми.

-Драго нам је и што је Бањалука поново домаћин. Били смо овдје већ неколико пута и увијек смо наишли на срдачан дочек - рекао је Ђовани.

Прве квалификационе трке у дисциплини спринт на програму су сутра од 10.00 часова у кањону Тијесно на ријеци Врбас.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана