Почели припремни радови за тениски турнир АТП 250

Милан Зубовић
Почели припремни радови за тениски турнир АТП 250

Тениски турнир из серије АТП 250 биће одржан наредне године у Бањалуци, што је највећи спортски догађај икада у Републици Српској.

Бањалука ће у тој седмици бити уз раме Барселони и Минхену, а чињеница да је своје учешче најавио и један од најбољих тенисера свих времена Новак Ђоковић довољно говори о квалитету и величини самог догађаја.

Као што је потврдио предсједник Републике Српске Милорад Додик, турнир ће носити име “Српска Опен”. 

Турнир ће бити одржан на теренима Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске у Парку Младен Стојановић који ће за потребе такмичења бити адаптиран. Обзиром на постојећи план изградње мултифункционалне дворане са 3.000 сједећих места, Републички органи и град Бања Лука су се одлучили да овај пројекат угледа свјетлост дана, како би се тениски турнир угостио на најбољи могући начин и тиме реализовао претходно планирани пројекат.

-Тренутно су у току припремни радови, а упоредо са њима завршава се изведбени пројекат. Пројекат ће бити реализован кроз неколико фаза, прије свега изградњу нове и адаптацију постојеће инфраструктуре те само одржавање турнира након које ћемо имати јасну слику свих трошкова комплетног пројекта.  Планирано је да стадион већим дијелом буде укопан у земљу како се не би нарушавао изглед парка. Након изградње новог стадиона, вањског уређења и завршетка саобраћајнице, комплекс ће представљати нову зелену оазу града Бањалуке – рекао је Милиновић и додао:

-Стадион ће у првој фази бити отворен, а након завршетка турнира, ће бити покривен и претворен у првобитно планирану мултифункционалну дворану. Када је ријеч о цијелом комплексу покушаћемо да у току трајања турнира обезбиједимо укупни капацитет од 10.000 сједећих мјеста  укључујући и монтажне трибине – рекао је Милиновић.

Овај милионски пројекат има максималну подршку свих нивоа власти.

-Велику захвалност дугујемо институцијама, у цијели пројекат укључени су Влада Републике Српске и Град Бањалука, који су дали безрезервну подршку пројекту, који ће поред тога што ће Бањалуку ставити на мапу свјетских дестинација спорта и туризма, обезбиједити реализацију пројекта који ће повећати квалитет живота грађана Бањалуке и надамо се изградити неке нове шампионе. Посебно желим да се захвалим породици Ђоковић која је учинила велике напоре да Бањалука добије овако респектабилан догађај – закључио је предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана