Побједом над Леотаром Славија уљепшала повратак у Лигу БиХ: Награда за уложени труд

Милан Зубовић
Побједом над Леотаром Славија уљепшала повратак у Лигу БиХ: Награда за уложени труд

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Повратак у Лигу БиХ након 11 година избивања Славија је уљепшала гостујућом побједом против Леотара резултатом 80:72.

 Тренер Срђан Станић и његови кошаркаши остварили су велику побједу која се може назвати малим подвигом.

Наиме, екипа из Источног Сарајева на врућем терену у Требињу надиграла је састав који претендује на сам врх табеле што је наговијестио довођењем квалитетних појачања током љета.

- Уписали смо велику побједу која још више добија на значају јер је остварена у Требињу гдје домаћи тим врло ријетко губи и од много јачих клубова него што смо ми.

Нисмо били фаворити пред овај меч и извукли смо неки свој максимум у овом тренутку тако да ће овај тријумф бити велики подстрек за даљи рад, док смо уједно награђени за сав труд којег смо до сада уложили - истакао је Станић који је током љета преузео кормило екипе од Александра Дамјановића.

Његову екипу до побједе је предводио Дарко Дамјановић с 25 поена, пратили су га Срђан Кочић са 16 и Антонио Форман с 12 поена, док је Ајдин Пенава имао 11 поена и десет скокова. Код домаћина Дејан Шакотић постигао је 16, а Стефан Аџић поен мање. Станић је подсјетио да су током љета имали проблема са формирањем екипе јер нису знали у којем рангу такмичења ће играти. Као вицешампиони Републике Српске своју шансу да се нађу у вишем рангу видјели су у одустајању великог броја клубова да би добили дозволу Кошаркашког савеза БиХ да заиграју.

- То нам је стварало проблеме јер смо морали чекати одлуку КС БиХ па да видимо какву ћемо екипу формирати. Кошаркаши који су касније стигли добро су се уклопили мада је мало ко од њих био носилац игре у својим бившим тимовима и имао 30 поена у рукама, а сада су се нашли у тој улози. Појединци су и дошли управо због тога и привукло их је да буду носиоци игре. Нисмо стабилни, навикавамо се још једни на друге и бићемо бољи мада знам да ће бити осцилација и пораза које ћемо се трудити са сведемо на што мањи број - казао је Станић.

Пораз Младости

Екипа Младости поражена је на свом терену у првом колу Лиге БиХ од Спарса резултатом 79:87. Прва четвртина коју су гости добили са 11 поена разлике одредила је даљи ток утакмице у којој Мркоњићани нису успјели да направе преокрет. Најбољи код домаћина били су Јован Ђорђевић Маринковић са 20 и Урош Илић са 18 поена. Код гостију Филип Јовић постигао је 29 поена. Босна Ројал побиједила је Зрињски са 98:90.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана