Побједнички круг у Монци Милоша Павловића

Танјуг
Побједнички круг у Монци Милоша Павловића

БЕОГРАД - Српски аутомобилиста Милош Павловић тријумфално је окончао овогодишњи наступ у италијанском ГТ шампионату, побједом у класи на последњој трци издрживости у сезони, која се возила у Монаци, саопштено је данас.

У саопштењу из тима српског аутомобилисте наводи се да је протеклог викенда трио Павловић-Шпеглер-Пек оправдао улогу фаворита у оквиру Про-Ам категорије.

"Возачи АСР тима су се сјајно снашли у трочасовној трци, која је обиловала узбуђењима и бројним удесима, због чега је 'сигурносно возило' често било на стази. Павловић и тимске колеге стрпљиво су током трке грађели позицију после нешто резервисанијег старта (Шпеглер), а Павловић је имао задатак да у свом посљедњем изласку на стазу, 35 минута пре завршетка, покуша да избори побједу са друге позиције у класи, коју је екипа у 'ламборгини хуракану ГТ3 ево2' заузимала у том тренутку. Српски ас је за само три круга надокнадио десет секунди предности у односу на главног ривала за побједу, Италијана Чиљу (Ауди), ког је преотео препознатљивим маневром на кочењу у првој кривини. Павловић је потом додатно увећао предност на преко десет секунди и трку мирно привео крају", наводи се у саопштењу.

Павловић је истакао да је сезона обиловала бројним искушењима.

"Успјели смо да сезону у ГТ ендуранс шампионату заокружимо побједом! Била је ово тешка година, са пуно искушења и грешака које смо направили као тим. Нисмо успјели да освоју шампионат, али на све четири трке смо били конкурентни и на свакој трци смо, заправо, били у прилици да победимо у класи. Нисмо успјели у томе, али завршили смо годину на 'високој ноти' и веома сам задовољан учинком у Монаци! Сада можемо да се надамо да ћемо на овакав победнички начин започети следећу сезону и наставити је у истом стилу", рекао је Павловић.

Такмичарска сезона за Павловића још није готова, пошто су преостале још обавезе у Ламборгини Супер Трофео такмичењу.

"Последње двије трке европског шампионата на програму су 14. и 15. новембра у Херезу, а на истој стази, 16. и 17. новембра возе се двије трке великог Светског финала ове категорије", закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана