Побједа Арсенала над Брентфордом за повратак на врх табеле

Агенције
Foto: Твитер

Головима Салибе, Жезуса и Виеира, фудбалери Арсенала побиjедили су Брентфорд у гостима са 3:0 у седмом колу Премијер лиге и први су на табели са 18 бодова, једним више од Манчестер ситија. Брентфорд је на деветом мjесту са девет бодова.

Арсенал је у првом полувремену био супериоран у Брентфорду и то је материјализовао предношћу од два гола.

У 18. минуту је Сака са десне стране извео корнер, а Салиба је на првој стативи маестрално захватио лопту и у високом луку је послао од супротне стативе у гол.

Други гол пао је са лиjеве стране, у 28. минуту. Тирни је вратио лопту за Џаку, који је убацује у казнени простор, а Габријел Жезус бjежи чуварима и главом постиже погодак, свој четврти премијерлигашки ове сезоне.

Већ на почетку другог полувремена је Артетин тим ријешио све дилеме у вези са победником – у свом првом премијерлигашком старту Фабио Виеира је са око 25 метара постигао голчину смјестивши лопту од лијеве стативе у гол.

До краја смо видјели шансу Жезуса, као и офанзивнију игру Брентфорда, али нису домаћи успјели да постигну ни почасни гол.

Послије репрезентативне паузе, Арсенал чека Тотенхем у градском дербију 1. октобра, док Брентфорд истог дана гостује Борнмуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана