Пливачки митинг у граду на Врбасу испунио очекивања: Стјепановић: На добром сам путу

Г.С.
Пливачки митинг у граду на Врбасу испунио очекивања: Стјепановић: На добром сам путу

БАЊАЛУКА - Репрезентативац Србије Велимир Стјепановић био је најбољи у генералном пласману на 15. Међународном пливачком митингу “Бањалука опен 2023” у мушкој конкуренцији са освојених 2.439 бодова, док је Јања Шегел била најбоља у женској са 2.465 бодова.

Већина пливача тренутно је у пуном тренажном циклусу и припрема се за Свјетско првенство које ће да буде одржано у Фукуоки.

Пливач из Србије Велимир Стјепановић истиче да је у суштини задовољан тренутном формом.

- Имао сам прошле сезоне проблем с повредом рамена. Сад полако улазим у форму. Како имам више такмичења тако сам све бољи и бољи. Овде сам солидно пливао и и те како могу да будем задовољан својим тренутним резултатима. Хтео сам искрено само мало брже да отпливам на 200 метара краул, то морам да поправим док сам на 100 краул остварио резултат испод 50 секунди што је одлично јер се зна да сам у пуном тренингу. Када се зна да сам тренутно у најтежем делу рада онда је овај резултат одличан и показатељ да сам на правом путу - истакао је Стјепановић.

Сјајан резултат остварио је још један пливач из Србије. Андреј Барна је на 100 метара славио с временом 48.83 секунда, што је међу најбољим резултатима у Европи ове сезоне.

- Стварно феноменалан резултат, никад нисам пливао брже у овом делу сезоне и у тешком и пуном тренингу тако да морам да будем задовољан. Ово је брз базен, одлична конкуренција је била таква да те терала да оствариш што бољи резултат. Страшна конкуренција је била у мојој дисциплини гдје је окупила најбоље пливаче из Србије, БиХ тако да сам презадовољан јер ми следи још напорног рада - истакао је Барна.

Похвале на рачун организације свакако пријају. Пливачки клуб Олимп се труди да сваке године митинг буде што бољи и квалитетнији. Ове године учествовало је 430 такмичара из 48 клубова и 10 земаља.

- Презадовољни смо овогодишњим митингом. Сваке године је такмичење све боље и боље. Велимир Стјепановић је био побједник у генералном пласману, док смо уживали у три на 100 метара слободно гдје се за побједу морало пливати испод 50 секунди. Андреј Барна је остварио један од најбољих резултата у овом периоду и на то смо поносни. Ово је био један од највећих спортских догађаја у Републици Српској и БиХ, као и један од најбољих клупских такмичења у Европи ове године. Ентузијазам свих чланова организације превазишао је сва очекивања те стотине пливача кући носе фантастичне утиске - истакао је Миодраг Чеко, директор.

Сјајна организација

Једна од звијезди такмичења био је Американац Зек Хардинг.

- За мене је ово било сјајно такмичење и одлична припрема за Свјетско првенство. Одушевљен сам пријемом и организацијом а посебно ми је драго што могу бити у овом региону и видјети одакле долазе моји српски пријатељи Барна и Стјепановић - рекао је Хардинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана