Пјастри након побједе: Ово је дефинитивно једна од најбољих трка у мојој каријери

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БАКУ - Возач Мекларена Оскар Пјастри изјавио је да му је Велика награда Азербејџана једна од најбољих трка у каријери у шампионату Формуле један, преносе британски медији.

Пјастри је раније данас побиједио на ВН Азербејџана, која је одржана у Бакуу. Аустралинац је у Азербејџану стигао до друге побједе у каријери.

"Послије одласка у бокс осјетио сам да има додатног пријањања и то сам морао да искористим, знао сам да ако не претекнем Шарла Леклера послије тога, да нећу никад успјети. Направио сам велики искорак и успио сам и онда сам покушавао да задржим предност у наредним круговима. Ово је дефинитивно једна од најбољих трка у мојој каријери", рекао је Пјастри на конференцији за медије.

Екипа Мекларена је после трке у Бакуу преузела прво мјесто у генералном пласману конструктора са 476 бодова, док је Ред Бул други са 456.

"С обзиром на то где смо били када сам прошле године дошао у екипу, били смо посљедњи, а сада водимо у шампионату... Похвала цијелој екипи за преокрет, који је направила у посљедњих 18 мјесеци, а и ја сам због њих напредовао", додао је возач Мекларена.

Возач Ферарија Шарл Леклер освојио је друго мјесто на ВН Азербејџана. Он је признао да се екипа Ферарија мучила на тврдим гумама.

"Чим смо ставили тврде гуме на болид, знао сам да не можемо да побиједимо. Посебно сам се мучио на тврдим гумама да сачувам задње гуме, а на крају сам у првој или другој кривини мислио да могу да ударим у зид, било је врло близу. Нисам могао да се примакнем колико сам желио и изгубили смо трку када се нисам добро бранио колико сам могао на крају правца. Понекад правите грешке, а ја ћу извући поуке", навео је Леклер.

Прво мјесто у генералном пласману возача држи Макс Ферстапен из Ред Була са 313 бодова, док је Ландо Норис из Мекларена други са 254.

Наредна трка у Ф1 биће одржана 22. септембра за ВН Сингапура.
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана