Пивот Француске открио: Хрватски навијачи су нас расистички вријеђали, то нам је дало енергију за побједу

GS
Foto: FB

Рукометаши Француске су јуче савладали Хрватску резултатом 34:32 и тако се приближили пласману у полуфинале Евра, а након утакмице француски пивот Николас Тоурнат је открио шта их је мотивисало у финишу меча када се резултат ломио.

Како пише француски Ле Фигаро, у самом финишу утакмице дошло је до расистичког испада хрватских навијача према француским рукометашима и стручном штабу.

"Јесу ли наши рукометаши жртве расистичких увреда? Шта су хрватски навијачи добацивали нашим играчима и тренерима на клупи десетак минута прије краја утакмице?", стоји у уводу текста.

Ле Фигаро је добио изјаву и једног од актера утакмице и то од бијелца који је колегијално стао у заштиту својих тамнопутих саиграча.

"Било је расистичких испада и то нас је разбјеснило. То је тако, таквих навијача има у свакој дворани, па и у рукомету, а то је озбиљан проблем. То нам је дало енергије, али нас је и иритирало", поручио је Николас Тоурнат који је постигао четири гола.

Новинари Ле Фигароа су упитали за коментар и француског селектора Гуилаумеа Гилеа, који је рекао да не може потврдити је ли било расизма јер не разумије хрватски језик.

"Видио сам људе који су били врло жестоки у својим гестама и изјавама и овоме нема мјеста у нашем спорту. Прешли су све границе", поручио је Гиле, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана