Пилић: Премијер Аустралије хтио да поправи рејтинг преко Ђоковића

Танјуг
Foto: Илустрација

Све ово што се десило Новаку Ђоковићу у Мелбурну је апсолутно политичка ствар, премијер Аустралије хтио је преко најбољег свјетског тенисера да поправи свој рејтинг уочи избора, сматра чувени тениски тренер Никола Пилић.

"Ја сам 50-60 година путовао по свијету, никад нисам видио ништа слично, поготово за најбољег на свијету. Они су имали два аршина, покушали су од Новака да направе криминалца, а он је број један. Срамота, премијер (Скот Морисон, прим. аут) је хтио преко Ðоковићевог имена да подигне рејтинг и то му није успјело, захвалан сам Суду и Новаку", рекао је Пилић Тањугу.

Пилић, у чијој академији у Минхену је Новак као дјечак тренирао, истиче да ће он из свега изаћи још јачи и да је сада само битно да тренира.

"Новак има сјајан тим, зна шта му је чинити. Нема гаранције да ће освојити турнир, али сам сигуран да онај ко жели да га добије мора да одигра фантастично, пет сетова, на његовом терену, подлози која му одговара, гдје је освојио девет титула. Битно је да прође прва два кола, послије иде пета, па у другој недјељи шеста брзина. Новак је довољно паметан, интелигентан, није случајно 350 недјеља први на свијету", поручио је Пилић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана