Пиксијева "тешка артиљерија" – Португал има разлог за стријепњу

гс
Foto: гс

Фудбалери Србије окупљају се у понедељак уочи меча одлуке у борби за Свjетско првенство 2022.

"Орлови" у недjељу гостују селекцији Португала с којим ће играти на све или ништа за директан пласман у Катар на зиму 2022.

Иако Србија бод више од ривала, тешко је очекивати да Ирска у међувремену може да изненади Португалце, па ће нашем тиму вjероватно бити неопходна победа у Лисабону.

А иако цио свијет прича о "три врхунска тима" која на располагању има селектор Португала Фернандо Сантош, ни Драган Стојковић Пикси не може да се пожали на свој "арсенал".

У првом плану свакако ће бити наша офанзивна линија, која ће наравно бити и кључна у случају поменутог императива побједе.

На папиру, Португалци неће знати одакле им прети већа опасност

Лидер тима је капитен Душан Тадић који је ове сезоне постигао шест голова уз 11 асистенција за Ајакс, који је непоражен у Лиги шампиона ове сезоне.

А ударна нападачка игра је Александар Митровић који доминира у енглеском Чемпионшипу са чак 20 голова уз 5 асистенција на само 17 утакмица!

Међутим, српска сила се не завршава на два имена јер Митровића сјајно прати једна од највећих нада европског фудбала Душан Влаховић.

Нападач Фиорентине, кога медији већ мјесецима селе у Јувентус, Арсенал и Тотенхем, постигао је десет голова на 13 утакмица Серије А.

Не треба заборавити ни ове сезоне сјајног везисту Лација Сергеја Милинковић-Савића који је учествовао код седам голова римског тима – са 4 асистенције и 3 гола.

А ту је и један од најбољих крилних играча Бундеслиге Филип Костић стријелац два гола и асистент још пет.

Осим тога, и остали наши најбољи играчи су стандардни у својим клубовима ове сезоне.

Голман Предраг Рајковић у Ремсу, штопери Никола Миленковић у Фиорентини и Стефан Митровић у Хетафеу, ту је и талентовани Страхиња Павловић из Монака, као и искусни Матија Настасић.

У везном реду Пикси се узда у Немању Максимовића, Марка Грујића, Уроша Рачића, Немању Гудеља, Сашу Лукића, све играче из лига "петице".

Надамо се да ће за меч бити спремни Дарко Лазовић и Филип Ђуричић, а ко зна, можда "финале" у Лисабону искористе као шансу за препород играчи попут Луке Јовића, Немање Радоњића и Андрије Живковића, који блиста у дресу ПАОК-а последњих мјесеци.

Јасно је зашто је селектора Стојковића "погодио" израз "евентуални одлазак на Мундијал".

"Како бре 'евентуални'? Морамо да идемо у Катар!. Предвидели смо добро да ће финале бити са Португалијом у Лисабону. Пуцаћемо из свих оружја, претпостављамо да ће нам требати победа. Желимо да сваки Србин аплаузом испрати репрезентацију. Верујем да ће то бити добро на крају", закључио је Драган Стојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана