Пикси пред СП: Циљ осмина финала, способни смо за то

ГС
Foto: Архива

На свом званичном сајту Међународна фудбалска федерација наставља одбројавање до Мундијала, а у опширном интервјуу представљен је селектор репрезентације Србије Драган Стојковић.

Стојковић је на почетку истакао да је он тренер који више воли да брине о игри свог тима него да се прилагођава ривалу, али да за сваког противника има велико поштовање.

„Жребани смо у тешку групу за квалификације и Португал је свакако био фаворит да буде први у њој. Мој тим је играо добро у свим мечевима и знали смо да ће меч против Португала у Лисабону, да ће то бити као финале. И тако је и било. Показали смо да смо заслужили да се пласирамо на Светско првенство“, рекао је Стојковић.

„Митровић је главни играч наше репрезентације. Он је врхунски нападач и веома озбиљан професионалац и спортиста који увек и у сваком мечу даје свој максимум. Сви голови које је дао током квалификација били су сјајни, али онај против Португала у последњем минуту остаће увек урезан у памћење. Он је неко ко ће натерати свакога да га примети. Нема тог тренера који га не би пожелео у тиму“, похвалио је селектор свог поузданог навијача.

Али, уз Митровића ту су и Влаховић, Тадић, Јовић…

„Већ неколико година Влаховић показује да је изванредан играч, није било никакво изненађење што га је довео један од најбољих италијанских клубова, Јувентус. Млад је, а ипак веома зрео, даје душу и срце за фудбал а то се увек исплати. Напорно ради у клубу и то се не разликује ни када дође у репрезентацију. А што се тиче Тадића, он је све што желите да имате у капитену – невероватан таленат који је у фудбалу прошао и видео све. Јовић је неко кога је приметио и Реал и поред тога што није имао прилику да се ту искаже у потпуности свакако има све потребно да игра на тако високом нивоу“, оценио је Стојковић.

На питање да ли су му дуели против Португала показали и потврдили колико је његов тим јак, Стојковић је рекао да су сви од првог меча радили на томе да буду фокусирани на своју игру.

„Мој циљ је, наравно, да побеђујем, али желим да то радим са стилом. Желимо да играмо добар фудбал, модеран, брз, нападачки. То је оно што навијачи очекују када дођу на стадион. Циљ који смо имали омогућио нам је да нађемо добар баланс између играња на резултат и да играмо са стилом. То је оно што нам је помогло да се квалификујемо“.

Објаснио је Стојковић и да је било помало изазовно да се кроз мали број тренинга изгради добар атмосфера, али да је захвалан тиму који му је одмах указао повјерење те да је због оптимизма који краси екипу пред сваки меч на крају све испало одлично.

„Фудбал је увек био најважнији спорт у Србији. Људи га воле. Наравно, понекад имамо нереална очекивања као што је константно играње на Светском првенству. То није тако лако посебно када сте мала земља са бројним инфраструктурним проблемима и када се мучиш да будеш у рангу са најјачим европским екипама. Зато је за нас пласман на Светско првенство велики успех и то нас охрабрује да наставимо са напорима да градимо бољу будућност. Наша победа у Португалу донела је људима велику радост и славље, наш народ заслужује такве моменте среће“, рекао је селектор Орлова и за крај одговорио на питање каква би атмосфера била у Србији да Орлови прођу у нок-аут фазу у Катару:

„То је један од наших циљева. То што смо међу 32 тима на Мундијалу показује да имамо квалитет и да нисмо ту случајно. Не идемо у Катар да будемо туристи већ да остваримо нешто на шта ћемо моћи да будемо поносни. Циљ нам је да се нађемо у осмини финала иако неће бити лако. Можемо то, способни смо и даћемо све да то и учинимо“.

Први испит на Мундијалу Орлови имају против Бразила 24. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана