Пикси: Поштујмо и ценимо пријатељство са Јапаном

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД- Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, који је више година провео играјући фудбал и радећи као тренер у Јапану, поручио је, поводом 140 година дипломатских српско - јапанских односа, да морамо да поштујемо и цијенимо пријатељство са једном таквом земљом.

Стојковић за Танјуг, на отварању изложбе у Министарству спољних послова поводом јубилеја, рекао да је од великог значаја имати 140 година дипломатских односа са земљом као што је Јапан.

"Није мало имати односе са таквом земљом, пријатељске, са пуно разумевања, подршке, помоћи и са једне и са друге стране. Ми морамо то да поштујемо, ценимо и да наставимо у том смеру и да вреднујемо све оно што они раде за нас и оно што ми радимо за њих. То је поента будућности и све се своди на то да ценимо и подржавамо једни друге", казао је Стојковић.

Говорећи о својим искуствима у Јапану, Стојковић јер навео да је прелијепо вријеме провео у тој земљи.

"То је прелепа земља, специфична, различита, а ипак толико топла и заиста много може да се научи. Једно велико искуство, како за мене, тако и за моју породицу. Самим тим што сам провео толико времена и упознао њихову културу и њихов начин размишљања и радне обавезе, како они гледају на живот - то је фасцинантно", навео је Стојковић.

Наглашава да је од првог дана у Јапану прихваћен као да им је најрођенији.

"Они се тако и опходе према странцима, а поготову када су видели фудбалско умеће које сам показао. Имате осећај да нисте странац и ако јесте, а на сваком кораку само пажња, помоћ, подршка, аплаузи...", закључио је Стојковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана