Петев пред Финску: Важна су нам три бода и вјерујем да ћемо их освојити

Анадолија
Петев пред Финску: Важна су нам три бода и вјерујем да ћемо их освојити

САРАЈЕВО – Селектор фудбалске репрезентације БиХ Ивајло Петев, оптимиста је уочи веома важне утакмице квалификација за Свјетско првенство „Катар 2022“ против Финске сутра на зеничком стадиону „Билино поље“.

За сигуран пласман БиХ у бараж  фудбалерима су потребна четири бода из посљедња два дуела против Финске и Украјине, а олакшавајућа околност би могла бити чињеница да ће оба играти у Зеници.

Петев није могао да каже да ли ће Един Џеко успјети да се опорави од повреде до дуела са Финцима или не.

-Он сутра има задњи тест и онда ћемо видјети хоће ли моћи играти или не - рекао је бугарски тренер на клупи БиХ.

Када је ријеч о припремама за два кључна дуела у борби за Мундијал, Петев је истакао да је презадовљан односом момака у репрезентацији.

-Презадовољан сам с момцима у припремама за утакмицу. Сви смо спремни и једва чекамо сутра „Билино поље“. Очекујем да одиграмо добро и побиједимо. Мислим да имамо квалитет за то. Мислим да ћемо одрадити добар посао сутра. Нама су важна три бода и вјерујем да ћемо успјети да их освојимо - нагласио је Петев.

Додао је да има визију састава за сутрашњи оглед с Финцима, али да ће одлучити уочи утакмице ко ће заиграти.

-Анализирали смо ривала, имамо још дан да финализирамо све како треба. Сигуран сам да ћемо сутра минимализовати њихове јаче стране. Битни смо ми и гледамо какви ћемо бити ми, све овиси о нама и ми смо ту битни - казао је Петев.

Миралем Пјанић, везњак турског Бешиктаса и тима БиХ, нада се добром издању против Финске и наравно важној побједи.

-Очекивања су огромна. Мислим да имамо позитиван притисак, Довели смо се у ситуацију да можемо у бараж. Остале су двије важне утакмице, сада се спремамо за Финску. Тешка утакмица, Финска је озбиљна репрезентација то су показали и у прошлим квалификацијама - рекао је Пјанић и додао: „сигурно је да ћемо оставити срце на терену“.

Фудбалери БиХ сусрет против Финске играће 13. новембра с почетком у 15 часова, а против Украјине 16. новембра. Оба сусрета се играју на стадиону „Билино поље“ у Зеници.

Лидер групе „Д“ је Француска са 12 бодова, Украјина има девет (утакмица више), Финска осам, БиХ седам, а Казахстан три бода (+1).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана