Петар Ненадић се опростио од репрезентације

Б92
Foto: www.mojacrvenazvezda.net

Најбољи рукометаш Европе за 2019. годину Петар Ненадић завршио је репрезентативну каријеру.

Ненадић је играо 15 година за Србију и на 78 утакмица постигао 213 голова.

Са "Орловима" је освојио Медитеранске игре 2009, те био вицешампион Европе 2012.

- Поштовани навијачи и љубитељи рукомета, послије вишедневног размишљања, тешка срца, али мирне главе, донио сам одлуку да завршим репрезентативну каријеру. Ова одлука је била најтежа, али знам да је и исправна.

Било је много лијепих тренутака, радовали смо се небројано пута, имали успоне и падове, освајали медаље од кадетских до сениорских дана. Много је било смијеха, радости, дружења, било је и тешких тренутака, суза, али расли смо сви заједно, захваљујући добром другарству прегурали смо много тога преко леђа и увијек излазили јачи.

Не постоји ниједан конкретан разлог за моју одлуку, осјетио сам да је ово право вријеме за повлачење, вријеме је да мјесто у тиму препустим неком млађем играчу, сматрам да је то моја обавеза.

Долазе неки нови клинци, који су већ показали велики потенцијал, они су свјетла будућност нашег спорта. Заједно са селектором Тонијем Ђероном ти момци могу доста. Имамо врхунског тренера на клупи репрезентације, имамо сјајне играче, они заједно могу много, небо је њихова граница и ако остану на окупу сви заједно, рукомет послије дуго времена не треба да брине за будућност и успјехе.

Увијек ћу и свим срцем, гдје год био, навијати за репрезентацију, за моје Орлове, пријатеље, браћу... Србија је моја земља, тај најсвјетилији дрес ништа неће замијенити, поносно нека га носе све наредне генеравије.

Срећно Орлови моји, до неког новог сусрета - наводи се у саопштењу Петра Ненадића достављеном медијима.

Ненадић има 35 година, а у клупској каријери коју је почео у Црвеној звезди играо је још за Алгесирас, Барселону, Сегедин, Холстебро, Вислу Плок, Фиксе Берлин, а тренутно је члан мађарског Веспрема.

Осим признања за играча Европе 2019, био је најбољи рукометаш Србије за 2016, 2017. и 2020. годину, те МВП Фајнал-фора регионалне СЕХА лиге 2021 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана