Пешић: Желимо да победом против Грчке изборимо пласман на СП

Танјуг
Foto: РТС

БЕОГРАД- Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас да ће наш национални тим покушати да побједом против Грчке избори пласман на Свјетско првенство.

Србија ће у петак у Атини гостовати селекцији Грчке, а три дана касније наша селекција ће дочекати Велику Британију у Београду.

Пешић ће на мечу са Грчком моћи да рачуна на Николу Милутинова, Дејана Давидовца и Огњена Јарамаза.

"Очекује нас изузетно тешка утакмица. Грци дуго времена играју заједно. Држимо судбину у својим рукама, јер немамо времена да превише анализирамо противника. Желимо да победом у Грчкој изборимо пласман на СП", изјавио је Пешић на конференцији за новинаре.

За меч у Грчкој конкурисаће и Дангубић, Јеремић, Ђуришић, Пецарски, Беслаћ, Раданов, Јовић, Милетић, Ристић, Јагодић-Куриџа, Симанић, Ускоковић и Шарановић.

Прво мјесто на табели групе И квалификација за СП држи Летонија са 15 бодова, док Србија и Грчка имају по 13. Потом слиједе Турска и Белгија са по 11 бодова, док је Велика Британија посљедња са девет.

Пласман на Мундобаскет избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе.

Летонија и Грчка су већ избориле наступ на СП, а Србији је неопходна једна побједа у наредна два меча за сигуран пласман на Мундобаскет.

СП ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Филипинима и Индонезији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана