Пешић: Ви сте ту да палите масу, али немојте да ми изврћете речи

ГС
Пешић: Ви сте ту да палите масу, али немојте да ми изврћете речи

Селектор Србије Светислав Пешић одржао је прву конференцију за медије од доласка у Праг поводом почетка Евробаскета.

"Орлови" први меч у групи Д играју у петак од 21.00 када ће им ривал бити селекција Холандије, о чијој игри и приступу мечу је најприје говорио популарни "Кари".

"Постоји план игре, план свега, водимо рачуна не само о потрошњи, већ и да утакмицу као прву, респектујемо, а да покажемо и скромност, и да покажемо самопоуздање, да верујемо у могућности, али у исто време да будемо скромни", рекао је Пешић, па наставио нешто оштрије:

"Окружује нас маса навијача, а ви који палите народ у Србији, ја разумем да имате свој став, то је ваше право, ви сте да коментаришете и о игри, коучингу, али не бих баш волео да се моје речи користе у ту сврху. Само сам рекао да је први циљ у Прагу је да наставимо процес, да покушамо да поправимо игру и да се квалификујемо за Берлин. Нигде нисам рекао да ћемо бити овде први или у Берлину. Наравно да бих волео, али не одређујем циљеве, то сте ви одредили када сам дошао у септембру. Волео бих да ми не изврћете речи, то екипи није потребно. Тренер сам 40 година, ништа ме не може изненадити, али волим, ако ћемо да сарађујемо, а ја сам спреман, онда да се моје речи не измишљају и да будемо скромни и коректни према тиму", поручио је, између осталог, Пешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана