Пешић објавио списак за Европско првенство: Без Богдановића и Бобија

ГС
Foto: Архива

БЕОГРАД- Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић објавио је шири списак кандидата за Евробаскет који ће се у Немачкој, Чешкој, Италији и Грузији играти од 1. до 18. септембра.

На њему се налазе Никола Јокић, Милош Теодосић и Никола Калинић, Василије Мицић, али... Нема Богдана Богдановића, али ни Бобана Марјановића.

На листи се налазе: Алекса Аврамовић, Немања Бјелица, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Марко Гудурић, Марко Јагодић-Куриџа, Огњен Јарамаз, Никола Јокић, Никола Јовић, Никола Калинић, Балша Копривица, Владимир Лучић, Вања Маринковић, Василије Мицић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Алексеј Покушевски, Филип Петрушев, Душан Ристић, Бориша Симанић, Ален Смаилагић и Милош Теодосић.

Селектор Пешић изабрао 22 имена, а он важи и за сљедеће двије утакмице квалификација за Мундобаскет.

Наравно, ради се о ширем списку, који ће накнадно бити скраћен.

Занимљиво је да је на ширем списку и Никола Јовић, млади кошаркаш којег је овог љета Мајами изабрао на драфту, а на листи играча је и Алексеј Покушевски, још један НБА кошаркаш.

Партизан даје Алексу Аврамовића, Балшу Копривицу и Алена Смаилагића, док Црвена звезда шаље Огњена Добрића и доскорашњег играча Дејана Давидовца.
 

Већ је раније најављено да ће Никола Јокић, МВП НБА лиге бити на списку, тако да није изненађење што се Јокић нашао на ширем списку.
 

Када се погледа објективно, дјелује да Србија има екипу која може да нападне златну медаљу. У то не треба сумњати.
 

Утисак једино квари тренутно стање у квалификацијама за Свјетско првенство.

Орлови ће на Европском првенству играти у грипи Д гдје се још налазе и Израел, Холандија, Финска, Пољска и Чешка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана