Пешић: Много нам значи победа, ово су моји лавови

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Ова победа нам значи за све што следи даље. То су моји лавови, прави су лавови били вечерас, рекао је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић послије побједе у квалификацијама за Свјетско првенство које се 2023. године игра у Јапану, Индонезији и на Филипинима.

Кошаркаши Србије побиједили су Грчку резултатом 100:94, а селектор Пешић је навео да ће данас бити чистија ситуација када је у питању здравствена ситуација Василија Мицића који је изврнуо скочни зглоб у другим периоду.

"Надамо се да повреда Василија Мицића није тешка, али ова повреда може много да нас поремети. Сутра ћемо имати конкретне резултате. Уколико медицински тим спречи отицање зглоба, то би била добра прилика да Мицића опет видимо на терену", рекао је синоћ селектор Пешић.

Додао је да је његова селекција савладала најбољи тим у Европи по његовом мишљењу:

"Ја мислим да дуго у Београду није одиграна оваква утакмица. Очекује нас много утакмица, али овакав меч пред оволико навијача, где су сви играли, заиста није виђен. Два заиста сјајна тима су играла у Београду. Знам да ћете ми се смејати али Грчка је најбоља екипа у Европи. Имају сјајан атлетицизам и много искуства. Враћали су се неколико пута у меч и показали су да су сјајни."

Селектор Пешић је навео да су Владимир Лучић и Никола Калинић урадили сјајан посао у одбрани.

"Мислим да је рано дати оцене зашто смо победили. Када изгубите, онда морате да плачете и да објашњавате, а када поведите, нико вас не пита. Разлог зашто смо победили је тај јер смо зауставили Слукаса и Калатеса. Други разлог је тимска игра. На пример Калинић и Лучић, видели сте колико су они дали тиму. Свакако и Никола, видели сте колико је мотивисан и ово му је свакако једна од најважнијих победа. Његови поени су били много важни", рекао је Пешић.

Рекао је и да је поносан на ову групу момака послије овакве утакмице.

"Ова победа нам значи за све што следи даље. То су моји лавови, прави су лавови били вечерас", рекао је Пешић.

Репрезентација Србије је остварила је прву побједу у другом кругу квалификација за Мундобаскет и сада има биланс од двије победе и три пораза. Исти биланс има и Турска. Белгија и Летонија имају по три тријумфа и два пораза, док је Летонија са билансом 4-1 прва у групи.

Наредни меч у групи Србија игра са Турском у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана