Пешић још без списка за ЕП: Сутра ћемо, након тренинга

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да ће коначан списак играча на које рачуна за Европско првенство, које се одржава од 1. до 18. септембра, саопштити сутра након посљедњег тренинга пред пут у Праг.

Србију ће на континенталном шампионату представљати 12 кошаркаша, а Пешићу су тренутно на располагању сљедећи играчи: Василије Мицић, Огњен Јарамаз, Вања Маринковић, Марко Гудурић, Немања Недовић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Никола Јокић, Никола Милутинов, Марко Јагодић Куриџа, Душан Ристић, Филип Петрушев и Бориша Симанић.

Очекује се одлука око Немање Бјелице и Немање Недовића, који имају проблема с повредама.

"Сутра ћемо саопштити списак, након наредног тренинга. Сви су кандидати. Сваки тренинг је важан, може да дође и до повреда. Добри су за сада. Смирила се ситуација са повредама, напорно је првенство. Игра се сваки дан. Што се тиче Бјелице и Недовића, видећемо колико су у стању да помогну екипи и донети одлуку", изјавио је Пешић на конференцији за медије у београдској Арени.

Србија ће се такмичити у Д групи у Прагу, а турнир ће почети 2. септембра утакмицом против Холандије 2. септембра (21.00).

Затим слиједе мечеви против домаћина Чешке 3. септембра (17.30), Финске 5. септембра (21.00), Израела 6. септембра (21.00) и Пољске 8. септембра (21.00).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана