Пехар отишао у Брод

Дејан Кондић
Foto: Глас Српске

Након девет дана мајсторија на "петопарцу" завршено је прво издање турнира у футсалу "Бањалука опен". 

Финалног дана на програму су биле утакмице четвртфиналне и полуфиналне рунде, те двобој вриједан трофеја на турниру "Бањалука опен". 

У великом финалу једна наспрам друге нашле су се екипе "ДМ Монтажа Брод", саткана од чланова КМФ Радник из Бијељине, шампиона Премијер лиге БиХ у минулој сезони и "Пријатељи доктора Владе Ђајића" предвођена Мариом Алаџићем, капитеном футсал репрезентације БиХ. 

Повели су "Пријатељи доктора Владе Ђајића" са 2:0 головима Марија Алаџића и Билала Јелића, али су узвратили Милан Маринковић и Давор Арнаутовић. 

Публика на трибинама бањалучке "Арене" већ се спремала за пенал лутрију, али се за другачији сценарио побринуо Стефан Ракић који на девет секунди до краја утакмице шаље лопту у мрежу за побједу екипе "ДМ Монтажа Брод" коначним резултатом 3:2. 

- Турнир је био одлично организован, а амбијент је феноменалан. Играли смо на бројним турнирима, али терен попут овог у Бањалуци не постоји у БиХ. Желим да се захвалим и бањалучкој публици која је на сјајан начин подржала све екипе и апелујем на све да овај турнир прерасте у традицију. Квалитет екипа је био на завидном нивоу. Свима нама и даље траје припремни период, за викенд почиње и нова сезона, али су на турнир стигле одличне екипе са квалитетним играчима. У самој завршници нашле су се четири, у овом тренутку, најбоље екипе у БиХ, а ми смо на крају стигли до првог мјеста. Сматрам да смо заслужено освојили пехар. Свима нам је драго због овог успјеха - поручио је Давор Арнаутовић, један од најбољих футсал играча са ових простора који је предводио екипу "ДМ Монтажа Брод". 

Бијељинци су финалног дана турнира, у све три утакмице, до побједе стигли након резултатског преокрета, а пун допринос освајању трофеја дао је и Милан Маринковић. 

- Желим да похвалим организацију турнира. Све је било на врхунском нивоу. Од услова за игру до услова ван терена. Надам се да ће турнир постати традиционалан. Квалитет је био одличан и сви најбољи играчи футсала са ових простора наступили су у Бањалуци - рекао је Маринковић. 

Задовољан је био и "главни кривац" за нову спортску причу у Бањалуци. Дарко Савић честитао је побједничкој, а захвалио се и свим осталим екипама које су наступиле на турниру. 

- Идеју коју смо замислили спровели смо у дјело. Вратили смо турнир на отвореном у Бањалуку и сви смо уживали у мајсторијама на "петопарцу" минулих дана. Посебно ми је драго што сви имају ријечи хвале за терен и амбијент у којем су се играле утакмице. То нам је било најбитније. Учинићемо све да турнир постане традиционалан, те да из године у годину буде све бољи - рекао је Дарко Савић. 

Екипи "ДМ Монтажа Брод" уз побједнички пехар припала је и новчана награда у износу од 7000 КМ, а пораженој у финалу, екипи "Пријатељи доктора Владе Ђајића" уручена је новчана награда у износу од 3000 марака. 

Генерални спонзор турнира била је компанија "Макс Бет", а велика подршку у организацији пружили су Фудбалски савез Републике Српске и Град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана