Павков трагичар Звезде, црвено-бијели нису досањали Лигу шампиона

Г.С.
Павков трагичар Звезде, црвено-бијели нису досањали Лигу шампиона

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде нису успјели да се пласирају у Лигу шампиона јер су у плеј-офу елиминисани од Макабија из Хаифе. Црвено-бијели су одиграли нерешено 2:2 у реваншу у Београду, иако су имали два гола предности, па су остали без великог сна због пораза од 3:2 у првој утакмици. Шампион Србије играће у групној фази Лиге Европе.

Трагичар Звезде био је један од љубимаца навијача и човјек који је толико радости доносио својим головима – Милан Павков. Нападач, који је ушао у игру са клупе, у 90. минуту постигао је ауто-гол којим је Макаби дошао до великог успјеха.

Борјан је погрешио, Иванић направио фаул, а Павков неспретно реаговао на првој стативи послије центаршута и лопту спровео у сопствену мрежу.

Преко 50.000 навијача одјевених у црвене и бијеле мајице дочекало је госте из Израела и направило "пакао" на највећем српском стадиону.

Ношени фантастичном подршком са трибина играчи Дејана Станковића изашли су на терен и кренули од самог почетка веома храбро, а изненађење у виду Славољуба Срнића умјесто Кингса Кангве, донио је додатну дозу борбености на средини терена.

Александар Пешић је у великој мјери добијао дуеле са штоперима Макабија, а Звезда се опредијелила на стандардну тактику напада преко брзоногог Османа Букарија.

Прву велику прилику домаћи су имали у 12. минуту, када је након повратне баш Букарија, Гејлор Канга гађао доњи десни угао, али је лопта завршила на стативи.

Габонац је нешто касније загријао дланове голмана Коена, да би у 27. минуту црвено-бијели стигли до предности.

По лијевој страни је у свом стилу прошао Александар Катаи, који је лопту вукао до гол-аут линије. Издржао је играча на леђима, а послије повратне у петерац, на лопту је натрчао Пешић и клизећим је убацио у мрежу.

Трибине су експлодирале, а играчи у црним дресовима полако почели да губе конце на средини терена.

Три минута касније мало је недостајало да на семафору пише 2:0, када је Букари центрирао, а Мирко Иванић ухватио сјајан волеј. Нажалост, лопта је прохујала поред десне стативе.

Оно што није успјела тада, домаћа екипа јесте у 43. минуту и то на какав начин - Срнић је одузео лопту Пјероу, она дошла до Катаија који је петом прослијеђује ка Пешићу, а овај из прве до Иванића. Мирко је искоса са лијеве стране шутирао и послао је под саму пречку.

Звезда је у том тренутку имала предност која је води у Лигу шампиона, али је у слиједећем нападу Макаби добио пенал након играња руком Срнића у казненом простору.

И онда је Милан Борјан у року од само неколико секунди прешао пут од хероја до трагичара. Одбранио је једанаестерац Хазизи, али је потом примио гол са више од 25 метара "кроз руке".

Макаби је смањио резултат, са 2:1 се отишло на петнаестоминутну паузу, а у наставку су оба тима спустила гард и кренула на побједу.

Ређале су се прилике пред оба гола, играчи Хаифе нешто конкретнији, док су црвено-бијели чекали своје прилике из контри и полуконтри.

Један непријатан тренутак догодио се када је замијењен Канга, који је био веома љут на тренера Станковића због чињенице да га је извео из игре. Није се чак ни поздравио са њим, али је своје мјесто морао да уступи Кангви.

Ушао је у финишу и споменути Павков умјесто одличног Пешића, али је, нажалост, на већ описан начин овога пута пролаз омогућио противничкој екипи. Судбина је тако хтјела да горостасни нападач у највјероватније свом посљедњем наступу за клуб постане трагичар.

Српски шампион играће у групној фази Лиге Европе, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана