Пауновић: До 2025. ћемо бити свјетски или европски прваци

ГС
Foto: гс

Вељко Пауновић је 2015. године са омладинцима Србије постао првак свијета и у етар избацио већину актуелних "А" репрезентативаца наше земље.

Због тога је несумњиво један од важних дијелова слагалице у која је довела до тога да Србија направи подвиг у Лисабону и веома је срећан због учинка селекције коју предводи Драган Стојковић Пикси.

"Много сам срећан због нашег народа и репрезентације. Браво за момке, браво за селектора! Навијали смо код куће и много се обрадовали Митровићевом победосном голу, као и игри целог тима. Моја деца су носила српске дресове, навијали и радовали се као луди. Ово је велики успех за наш фудбал и земљу. Поносан сам што сам Србин", рекао је Пауновић у изјави за "Спортски журнал".

Актуелни менаџер Рединга је те 2015. године на Новом Зеланду међу "орлићима" имао Предрага Рајковића, Сергеја Милинковић-Савића, Андрију Живковића, Марка Грујића, Немању Радоњића и Михаила Ристића, док је Лука Јовић тај шампиона пропустио иако је био дио те селекције.

"Поносан сам на све њих, због различитих околности Радоњић, Јовић и Лукић нису путовали на Нови Зеланд. Влаховић и Терзић су стасали у генерацији мог сарадника Марка Митровића, Александар Митровић у тиму омладинаца, освајача ЕП 2013. Посебно се радујем што коначно имамо генерацију ветерана и искусних играча, који су праве вође и примереи Тадић, Стефан Митровић, Костић..."

"Пикси све режирао, фудбалски је геније. Био је моја инспирација док сам био млад играч. Похвале заслужује и његов стручни штаб, сви су моји велики пријатељи", поручио је Пауновић.

На крају је дао своју храбру прогнозу која ће озбиљно "одјекнути".

"До 2025. освојићемо светско или европско првенство", закључио је Пауновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана