Партизан овјерава европску јесен

Г.С.
Партизан овјерава европску јесен

ТА КАЛИ - Највећи дио посла око пласмана у групну фазу Лиге конференције фудбалери Партизана ријешили су у првом мечу против Хамруна (4:1), а вечерас (20) им преостаје да овјере европску јесен.

Већ послије уводних двадесетак минута у Хумској било је јасно да Хамрун није ривал који може да угрози “црно-бијеле”, па се може очекивати да рутински одраде посао и другу годину заредом играју у главној фази утјешног УЕФА такмичења. Ипак, ране са почетка сезоне још увијек су свјеже, па свака нова побједа враћа изгубљено самопоуздање момака Гордана Петрића. Од његовог доласка на клупу уписане су двије побједе, а трећа би била и те како значајна пред наставак Суперлиге Србије. Игра је и даље далеко од оне какву струка и навијачи прижељкују, па је ово лијепа прилика да се и на том плану направи додатни искорак.

- Увијек имају неке ствари да се дорађују, да се поправљају, мислим да се враћамо на прави колосек и да је ово добар почетак - рекао је дефанзивац Синиша Саничанин.

Све бољи Фусени Дијабате каже да постоји доза опреза због свега што се издешавало до сада, али вјерује да ће његов тим са двије побједе закорачити у групну фазу.

- Морамо бити веома опрезни и морамо брзо осигурати резултат. Ако успијемо да брзо постигнемо гол утакмица ће бити добра за нас. Трудићу се да поново постигнем гол, али то није превише битно. Након гола у првом мечу био сам веома срећан због себе, тима, моје породице и надам се да то неће бити посљедњи, још много њих ће доћи - рекао је крилни нападач.

Највећа опасност по гол Партизана биће српски фудбалер Игор Недељковић коме сметају коментари да на Малти играју само конобари и рибари.

- Знамо моји саиграчи и ја колико труда улажемо. Наш посао је професионални фудбалер, не конобар или рибар и мало нам засмета негативан коментар. Али са друге стране, свесни смо нашег квалитета - рекао је Недељковић.

Гордан Петрић на Малти рачуна на 23 играча, који су синоћ осјетили терен на којем иначе игра и национални тим ове земље. Не би требало очекивати неку ватрену атмосферу с обзиром да на Малти фудбал није превише популаран, као и то да Хамрун не игра на свом стадиону. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана