Партизан одиграо 1:1 и изборио нокаут фазу Лиге конференција

Срна
Партизан одиграо 1:1 и изборио нокаут фазу Лиге конференција

БЕОГРАД - Фудбалери Партизана пласирали су се у шеснаестину финала Лиге конференција, пошто су вечерас на свом терену одиграли без побједника, 1:1 у мечу последнјег, шестог кола групе Д групне фазе овог такмиченја против екипе Словачког.

Гол за Партизан постигао је Бибарс Натхо у 41. минуту из пенала, а изједначенје гостима донио је Милан Томич у 83.

Келн и Ница одиграли су у Нјемачкој 2:2. Голове за Ницу постигли су Гаетан Лаборд у 40. и Билал Брахими у 43. Поготке за Келн дали су Денис Хусеинбашић у 48. и Ондреј Дуда у 60. минуту.

Ница је прва са девет бодова, колико има и другопласирани Партизан, али француски клуб има болји међусобни скор. Ница ће играти у осмини финала Лиге конференција, док ће Партизан играти у 1/16 финала овог такмиченја.

Келн је трећи са осам бодова, док је Словачко последнје са пет. Ова два клуба завршила су такмиченје у Европи.

Жреб 1/16 финала Лиге конференција биће одржан седмог новембра у Ниону од 14 сати, а мечеви ће бити одиграни у фебруару наредне године.

Партизан је на овом мечу према званичним подацима имао подршку 17.256 деце. “Црно-бијели” су на овом мечу имали подршку дјеце до 15 година због казне Европске фудбалске уније (УЕФА). Партизан је од стране УЕФА кажнјен забраном доласка навијача због инцидената на мечу са Келном.

Партизан је ушао бојажлјиво у меч, а прву шансу су имали гости у 19. минуту преко Данијела Холцера. Међутим, добро је интервенисала одбрана Партизана. Фусени Дијабате је у 26. минуту имао прилику, а нјегов ударац завршио је преко гола гостију.

Партизан је најболју прилику имао у 36. минуту, а ударац Рикарда Гомеша завршио је поред гола чешког тима. Партизан је повео у 41. минуту. Јан Калабишка је играо руком у свом шеснаестерцу, а прецизан са 11 метара био је Натхо.

Прву шансу у другом полувремену имала је екипа Словачког, а голман Партизана Александар Поповић одлично је у интервенисао у 51. минуту. Фудбалери Словачког су наставили са нападима, а гости су до изједначења стигли голом Михала Томича у 73. минуту.

Томич је у 84. минуту пропустио велику шансу да донесе победу свом тиму, а његов шут завршио је преко гола.

Гомеш је у 88. минуту могао да се упише у стрелце, али је добро интервенисала одбрана гостију.

До краја меча није било промјене резултата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана