Партизан не пристаје на помјерање дербија

Танјуг
Партизан не пристаје на помјерање дербија

БЕОГРАД - Фудбалски клуб Партизан данас је послао захтев Заједници Суперлиге Србије да се утакмица између Црвене звезде и Партизана одигра у термину који је првобитно заказан за 2. март.

Црвена звезда је објавила да је највећа утакмица српског фудбала, 169. вјечити дерби, помјерена за 1. март од 19 часова.

-Из средстава јавног информисања смо сазнали да је домаћин утакмице ФК Црвена звезда самоиницијативно заказао утакмицу за 1.март 2023. године са почетком у 19 часова, иако сте ви као орган надлежан за одређивање термина одигравања утакмица већ одредили термин утакмице и то објавили још 14. фебруара 2023.године. ФК Партизан овим путем захтијева да термин горе наведене утакмице остане 2. март 2023.године у 18 часова, као што је првобитно и одређено Вашом одлуком", стоји у захтеву клуба.

Помјерање утакмице на овај начин био би преседан по мишљењу клуба из Хумске улице.

-ФК 'Партизан' је непријатно изненађен чињеницом да се дошло у ситуацију да се не поштују одлуке органа такмичења, што би представљало опасан преседан. Одигравањем утакмице у сриједу, 1.марта, ФК ''Партизан'' би био доведен у неравноправну позицију у односу на противника, обзиром да би имао дан мање за припрему наведене утакмице од противника", стоји у захтеву ФК Партизан.

Кошаркашки клуб Партизан је јуче објавио да је померио почетак одигравања утакмице Евролиге са Албом за 21 час истог дана, због преклапања почетка утакмице са фудбалским вјечитим дербијем који се игра на стадиону "Рајко Митић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана