Партизан дочекује шпански тим у 19. колу Евролиге: Басконија лијечи ране из Израела

Г.С.
Партизан дочекује шпански тим у 19. колу Евролиге: Басконија лијечи ране из Израела

БЕОГРАД - Послије неуспјешне епизоде на гостовању у Тел Авиву код Макабија кошаркаши Партизана вечерас ће пред својом публиком угостити Басконију од 20.30 часова у 19. колу Евролиге.

Басконија има једну побједу више од “поноса Израела” (11-7) што значи да “црно-бијеле” чека нови тежак дуел, иако добро познају противника од којег су поражени на гостовању у Виторији након продужетка у другом колу. Ипак, ствари су се много промијениле од тада, екипе су много уиграније, али и уморније, поготово након дуплог програма.

Шпанском тиму биће ово треће гостовање у низу, а претходна два у Њемачкој код Албе и Бајерна нису била успјешна па ће у српској престоници тражити искупљење. Прије поменута два неуспјеха Басконија је била у сјајној форми, јер је везала шест побједа које су је винуле у горњи дио табеле, односно међу осам најбољих.

Предност Београђана у овом мечу биће домаћи терен и публика, док тренера Жељка Обрадовића све више радује улазак у форму Алексе Аврамовића и Алена Смаилагића, који су се опоравили од повреде. Лоше отварање сусрета у Израелу много је коштало изабранике тренера Жељка Обрадовића који су поражени резултатом 81:90 (13:24, 26:22, 14:18, 28:26), што им је био десети пораз ове сезоне, а први након четири везане побједе. Домаћи тим је у уводним минутама направио серију 12:0, што се испоставило као кључна разлика.

- Врло лош старт за нас, покушали смо, борили се, али недовољно да нешто променимо. Знали смо како Макаби игра, покушали смо да се припремимо као и пред прву утакмицу у Београду. Неке ствари су биле добре, неке веома лоше, нисам срећан због наших офанзивних одлука. Било је много изгубљених лопти, чак 13 на десет асистенција, немогуће је добити утакмицу у Евролиги са оваквом статистиком. Посебно када губите лопте као што смо ми губили, без икаквог разлога. Дали смо им прилике да трче и долазе до лаких поена - изјавио је Обрадовић.

Стријелци

Најефикаснији у домаћој екипи били су Лоренцо Браун са 21 поеном и пет асистенција, док је Бонзи Колсон додао 19 поена и седам скокова. У екипи Партизана истакли су се Кевин Пантер са 22 поена и Данте Егзум са 17 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана