Партизан дефинитивно поново у Евролиги

ГС
Foto: КК Партизан, Твитер

БЕОГРАД- Кошаркашки клуб Партизан, заједно са Валенсијом, и званично је добио "специјалну позивницу" и у сезони 2022/23. учествоваће у Евролиги, потврђено је у четвртак на састанку Борда елитног такмичења. Екипа из Хумске ће се у најјаче европско клупско такмичење враћа послије осам сезона.

Црно-бијели и шпански представник једини су аплицирали за „вајлд кард“ и клубови сувласници такмичења, укупно њих 11 (Реал Мадрид, Барселона, Басконија, Анадолу Ефес, Фенербахче, Олимпијакос, Панатинаикос, Олимпија Милано, Макаби, Жалгирис и ЦСКА), гласањем су одлучили да прихвате предлог борда Евролиге и Партизану и Валенсији отворе врата у друштво најбољих.

Прије него што судбина поменутих клубова дошла на дневни ред, сувласници такмичења су већином гласова одлучили да руски представници ЦСКА и Зенит из Санкт Петербурга буду искључени из такмичења, преноси Н1.

Дакле, познато је свих 18 учесника елитног клупског такмичења за сезону 2022/23. – десет са сувласничким удјелом (Реал Мадрид, Барселона, Басконија, Анадолу Ефес, Фенербахче, Олимпијакос, Олимпија Милано, Панатинаикос, Макаби и Жалгирис), три са дугогодишњом лиценом (Бајерн, Алба и Асвел), освајач Еврокупа Виртус из Болоња, прошлогодишњи освајач поменутог такмичења Монако који је пласманом у плеј-оф задржао место у Евролиги, Црвена звезда као шампион АБА лиге (такође са вајлд кардом), Партизан и Валенсија.

Београд је два Евролигаша имао и у сезони 2013/14.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана