Партију каријере Далибор Илић одиграо пред домаћом публиком: Момак за велика дјела

Милан Зубовић
Партију каријере Далибор Илић одиграо пред домаћом публиком: Момак за велика дјела

ЛАКТАШИ - Утакмицу 26. кола овосезонског издања АБА лиге Далибор Илић дуго ће памтити. Млади крилни центар Игокее у њој је заблистао као никада до сада. Крки је испоручио 31 поен, за индекс корисности 49, па ће скоро сигурно бити проглашен за најкориснијег играча рунде.

Први пут у каријери пребацио је 30 поена, чему је додао девет скокова и пет асистенција, а чак 21 пут стао је на линију слободних бацања и прецизан био 17 пута. То је шести највећи број изведених слободњака свих времена АБА лиге, а испред њега су Милан Гуровић, Карл Инглиш и Дамир Мулаомеровић са по 22, Гуровић са 23 и Игор Ракочевић са 24. 

Претходни рекорд по броју индексних поена (43) остварио је такође ове сезоне када је против Цедевита Олимпије имао 29 поена и 11 скокова. Овим је поправио клупски рекорд по индексу, који је до сада управо он и држао. Повреде су га омеле да и на осталим утакмицама буде на високом нивоу и видљиво је да му треба времена да ухвати ритам након повратка на терен. Фантастичним издањем најавио је високе домете у каријери.

- Драго ми је да сам се послије скоро мјесец и по коначно вратио у добру форму. Био сам у добром тренингу и одиграо двије утакмице прије ове, али оне нису биле ни близу издања против Крке. Радује ме чињеница да сам своју најбољу партију до сада одиграо пред домаћом публиком, која ме је до сада увијек подржавала, па је ово једна врста захвалности с моје стране, мада је јасно да до овог учинка не бих дошао да није било доприноса осталих саиграча. Уједно ме радује и то што смо се од лигашког дијела опростили најбољим поентерским мечом сезоне и најавили велику борбу у баражу плеј-офа - истакао је Илић.

Одгођени сусрет са Звездом чека их 23. априла и до којег имају довољно времена да се одморе и што боље припреме.

- Растерећени дочекујемо тај сусрет и идемо по побједу у Београд. Сусрет са Крком показао је да смо на добром путу, у добром ритму, што желимо да пренесемо у плеј-оф - нагласио је Илић.

Противник Игокее у баражу биће Будућност или Цедевита Олимпија, а Илић нема жеља против кога би да игра јер су обје екипе тешке на свој начин.

- Свеједно је против кога ћемо играти јер противник има предност домаћег терена. Будућност дјелује да је у малој кризи, не знамо да ли ће играти Вили Рид, па бих можда мрвицу више желио да се с њима састанемо, мада треба имати на уму да никада још нисмо добили меч у Подгорици, што је отежавајућа околност за нас, а прва утакмица, која је најбитнија, чека нас управо у “Морачи”. С друге стране, славили смо у Љубљани, али је Цедевита Олимпија у сјајној форми - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана