Панџа: Зашто Бијељина руши КК Будућност

Д. Д.
Панџа: Зашто Бијељина руши КК Будућност

БИЈЕЉИНА - Савјет за спорт Бијељине објавио је расподјелу средстава за спортске клубове у 2023. години која је изазвала бројне реакције.

Међу првима су реаговали у Кошаркашком клубу Будућност јер су незадовољни чињеницом да би по предложеном рјешењу њихов клуб добио само 40 000 конвертибилних марака, док је за Кошаркашки клуб радник предложено 130 000.

Будућност је иначе премијерлигаш, играла је финале Купа Републике Српске док је Радник у првој лиги Републике Српске.

Тренер Јосип Панџа се огласио након овог приједлога којег треба да потврди градоначелник

-Због чега Град Бијељина руши КК Будућност? Сарађујем са Драганом Чојић и Даријом Чојићем 16 мјесеци и то су највећи ентузијасти које сам видио у кошаркашком свијету. Клуб има сениорски тим који је тренутно четврти у БиХ, освојена је лига Републике Српске, играно финале Купа Српске, развојни тим је први у 2. лиги. Сениорски тим састављен од дјевојчица је сјајан у првој лиги Српске. Тренутно имамо два сениорска репрезентативца БиХ и велики број младих репрезентативаца БиХ. Клуб је створио Марицу Гајић, Његоша Сикираша, Боришу Симанића, Николу Радовановића. Клуб има највише чланова у млађим категоријама у кошарци у Бијељини, шест професионално запослених људи и добије више од три пута мање средстава од других који играју другу лигу, имају мање чланова у омладинским категоријама, немају репрезентативаца. Бољи смо по резултатима неупоредиво, масовнији, дајемо репрезентативце у свим категоријама и због чега нас понижавате? Лако се ујединимо против другог, због чега се не ујединимо за себе? Није вам касно промијенити ову лошу одлуку или ћете признати да су вам критеријуми само политички. Ако с неким пијеш каве, тај добије средства. Е па Драгана и Дарио не испијају каве него су цијели дан у дворани, праве добре људе, а неке и признате кошаркаше у свијету. А због чега непризнате и понижене од града Бијељине?- пита тренер Будућности надлежне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана