Пад српских тенисера на АТП листи, Ђоковић осми играч свијета

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Српски тенисер Новак Ђоковић пао је за једну позицију на најновијој АТП листи и тренутно је осми играч свијета са 3.320 бодова.

Ђоковић је изгубио 1.000 поена, пошто није успио да одбрани титулу на Мастерсу у Паризу. Српски тенисер је јуче у финалу Мастерса у главном граду Француске поражен од Данца Холгера Рунеа 3:6, 6:3, 7:5.

Прво мјесто на данас објављеној АТП листи држи Шпанац Карлос Алкараз са 6.820 поена, док је други његов земљак Рафаел Надал са 5.820.

Грк Стефанос Циципас је скочио на треће мјесто, док је Норвежанин Каспер Руд задржао четврту позицију на АТП листи.

Руски тенисер Данил Медведев пао је за двије позиције и сада је пети играч свијета. Канађанин Феликс Оже-Алијасим, Рус Андреј Рубљов и Американац Тејлор Фриц напредовали су за по два мјеста на АТП листи. Оже-Алијасим је шести, Рубљов седми, а Фриц девети тенисер свијета.

Руне, који је освојио Мастерс у Паризу, напредовао је са 18. на 10. мјесто листе најбољих тенисера свијета, што је његов најбољи пласман у каријери.

Од осталих српских тенисера, Миомир Кецмановић је пао за двије позиције и сада је 31. играч свијета. Филип Крајиновић је назадовао за једну позицију, пошто се тренутно налази на 54. мјесту. Ласло Ђере је 73. тенисер свијета, док је Душан Лајовић пао за 10 позиција и сада је 99. играч на АТП листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана